EVSİZ SEFERBERLİĞİ

EVSİZ SEFERBERLİĞİ

Ankara’yı etkisine alan kar yağışıyla birlikte, sokakta yatan evsiz ve kimsesiz bir vatandaş bırakmamak için çalışan Ankara Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını hızlandırdı.

7/24 EVSİZ ARANIYOR

Sıcaklıkların eksilere düşmesiyle birlikte sokakta yatan evsiz bırakmamak için daha fazla mesai harcanmaya başlandı. Her iki kurum da mobil ekipleri ve ihbar hatları aracılığıyla 7/24 hizmet veriyor. Evsizlerin sıcak bir yuvaya kavuşmasını isteyen Başkentliler, Ankara Valiliği’nin 183 hattı ile Büyükşehir Belediyesi’nin 153 hattına başvurabiliyor. Kar yağışının ardından evsiz ihbarlarının arttığı söyleniyor.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Başkent’e yağan kar yağışının ardından havaların iyiden iyiye soğuması ve sıcaklıkların eksilere düşmesiyle birlikte, sokakta yatan kronik evsiz bırakmamak için çalışmalara bir kat daha hız verildi.

EVSİZLERE SICAK BİR YUVA

Ankara Valiliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkent’te dondurucu soğuklara karşı yaşam mücadelesi veren evsizlere kış aylarında sıcak bir yuva imkanı sağlıyor. Valilik ile Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır ayrı ayrı yürüttüğü proje ile Ankara’nın çeşitli yerlerinde kalan evsiz vatandaşlar, 7/24 hizmet veren mobil ekipler aracılığıyla toplanıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra yeni yerlerine yerleştiriliyor. Sıcak bir yemeğin dahi özlemini çeken evsizlerin gerekli tüm ihtiyaçları da hemen karşılanıyor.

7/24 EVSİZ ARANIYOR

Ankara’da kar yağışının etkili olması ve sıcaklıkların eksilere düşmesiyle birlikte Valilik ve Büyükşehir ekipleri dışarıda yatan evsiz bırakmamak için çalışmalarına hız verdi. Her iki kurum da sokakta kalan vatandaşlara daha rahat ulaşabilmek için vatandaşların, ihbar hatları aracılığıyla evsizlerin adres konumunun yetkililere bildirmesi istendi. Başkenti etkisine alan kar yağışının ardından evsiz ihbarlarının arttığı da aktarıldı. Soğukta kalan evsizlerin sıcak bir yuvaya kavuşmasını isteyen Başkentliler, Ankara Valiliği’nin 183 ihbar hattı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 153 ihbar hattına başvurabilir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.