Eyüpspor Barcelona’ya kafa tutuyor: Süper Lig'de rakibi yok!

Eyüpspor Barcelona’ya kafa tutuyor: Süper Lig'de rakibi yok!

Arda Turan'ın yönettiği Eyüpspor Trendyol 1. Lig'de büyük bir çıkışa imza atarak tarihi bir sezon geçiriyor. 25 haftalık mücadelede topladığı 61 puanla ligin zirvesinde yer alan Eflatun-Sarılı ekip, istatistiklerde dünya devleri ile yarışıyor.

Arda Turan'ın yönettiği Eyüpspor Trendyol 1. Lig'de büyük bir çıkışa imza atarak tarihi bir sezon geçiriyor. 25 haftalık mücadelede topladığı 61 puanla ligin zirvesinde yer alan Eflatun-Sarılı ekip, rakiplerine şimdiden 16 puan fark atmış durumda.

1-011.jpg

BARCELONA İLE YARIŞIYOR

Eyüpspor'un başarısı sadece puan tablosuyla sınırlı değil. Sportcell'in verilerine göre Eyüpspor ligdeki rakiplerine topa sahip olma konusunda ders veriyor. Dünya devlerini geride bırakarak zirveye göz diken Eyüpspor, topa sahip olma oranını sezon ortalamasıyla yüzde 64'e çıkarmış durumda. Bu istatistikte Fransa'nın dev kulübü Paris Saint Germain ile aynı seviyede bulunuyor ve Barcelona'nın hemen ardında yer alıyor.

Eyüpspor ayrıca maç başına pas ve isabet oranında da Türkiye'deki Süper Lig dahil birinci sırada. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük kulüpler Eyüpspor’un gerisinde kaldı.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.