Facebook hakkında karar çıktı: Bilgilerinize dikkat!

Facebook hakkında karar çıktı: Bilgilerinize dikkat!

Rekabet Kurulu'nca, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada, META Platforms, Inc. (Facebook) hakkında geçici tedbir kararı verildi.

Rekabet kurulu META Platforms, Inc. (Facebook) hakkında geçici tedbir kararı açıkladı. Ayrıca günlük 4,7 milyon TL idari para cezası da hatırlatıldı.

Rekabet Kurumu geçici tedbir kararına ilişkin yaptığı açıklamada, META'nın yeni ve beklenene etkiyi yaratmadığı düşünülen Threads ve Instagramı birbirine entegre etmek için hakim durumunu kötüye kullandığına yer verildi ve tedbir kararı duyuruldu.

META’nın, Instagram'a bağlı olarakThreads profili oluşturan kişilerin verilerini, onay seçeneğine yer vermeden birleştirmesinin önemli zararlara sebep olabileceğinin kaydedildiği açıklamada META'nın faaliyetlerinin pazarda giriş engeli oluşturduğu da vurgulandı.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"META’nın sunduğu temel hizmetler ve ilişkili hizmetler ile birlikte bir ekosistem olarak faaliyette bulunduğu, bu durumun, META’nın her bir hizmetten edindiği gücü ve birikimi diğer bir hizmetine aktarmasını mümkün kıldığı ve pazar gücünü arttırdığı, tespit edildi.

Mevcut bulgular çerçevesinde; Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verilmiştir.”

Açıklamada ayrıca 4,7 milyon TL idari para cezası uygulanacağı da kaydedildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.