Fenerbahçe finale U-19'dan 9 oyuncuyla çıkarsa ne olur?

Fenerbahçe finale U-19'dan 9 oyuncuyla çıkarsa ne olur?

Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U-19 takımıyla sahaya çıkacağı kesinleşti. Ancak bu haliyle büyük fark yemeyi de göze alamayacağına göre sarı-lacıvertlilerin aklındaki diğer plan merak ediliyor.

Fenerbahçe yönetimi 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa finaline U-19 takımıyla çıkma kararı aldı... Bununla ilgili pek çok iddia ortaya atıldı.

FENERBAHÇE'NİN PLANI 9 FUTBOLCUYLA SAHAYA ÇIKMAK MI?

* Fenerbahçe, Süper Kupa maçına 9 kişi sahaya çıkacak. Galatasaray karşısında farklı bir skorla mağlup olma ihtimalini ortadan kaldırarak maçın tatil edilmesiyle skorun hükmen 3-0 aleyhine sonuçlanmasını sağlayacak.

BENZER BİR DURUM YAŞANMIŞTI!

Ancak sahaya 9 kişi çıkmak maçın tatil edilmesi anlamına gelmiyor. 2016-17 sezonunda oynanan Bölgesel Amatör Lig'de İstatistikspor ile Keçiören Sportif arasında oynanan play-off maçında benzer bir durum yaşandı. Keçiören Sportif maça 9 futbolcu ile geldi. İstatistikspor da sahaya 9 kişi çıktı. İstatistikspor, karşılaşmayı 6-3 kazandı.

KURALLAR NE DİYOR?

Bu arada TFF'nin belirlediği "Süper Kupa Müsabaka Statüsü"'nün 8'nci maddesinin 2'nci bendinde yer alan "futbolcuların uygunluğu" kısmı çok dikkat çekici.

* (2) Süper Kupa’da yer alan kulüpler, bu kupa müsabakasında, ancak bulundukları ligin statüsünde belirtilen oyuncu uygunluğuna sahip futbolcuları oynatabilirler.
Bazı spor hukukçularına göre bu madde Fenerbahçe'nin Süper Kupa finaline U-19 takımıyla çıkma yetkisini elinden alıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.