Fenerbahçe ne karar verecek? Türkiye'ye İsrail muamelesi yapılır

Fenerbahçe ne karar verecek? Türkiye'ye İsrail muamelesi yapılır

Fenerbahçe genel kurulda yapılacak oylamada “ligden çekilme” için gerekçeli karar olarak güvenlik zafiyetini gündeme getirecek. Bu durum Türkiye’nin başını ağrıtabilir.

Fenerbahçe yönetimi "ligden çekilme" kararını oyladı... 14 yönetim kurulu üyesinin tamamının "lehte" oy vermesinin ardından Başkan Ali Koç, 2 Nisan'da olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını açıkladı.

Yapılacak olağanüstü genel kurulda Fenerbahçe kongre üyeleri tarihi bir oylama yapacak. Ligden çekilme konusunu oylayacak. Fenerbahçe yönetimi "hadi ben ligden çekiliyorum" diyemez. Bunun için ikna edici olmak zorunda.

KURŞUNLANAN OTOBÜS ELDEKİ KOZ

TFF'yi, Borsa'yı, yatırımcılarını, taraftarlarını, UEFA ve FIFA'yı ikna etmek zorunda. Gelen ilk bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi "ligden çekilme" için "gerekçeli karar" olarak can güvenliğini gündeme getirecek.

Daha önce takım otobüsünün kurşunlandığı ve olayın faillerinin henüz bulunamadığı tezi üzerinde duracak. Bunun yanı sıra son maçta çıkan olaylarla ilgili güvenlik zafiyetini gündeme getirecek.

Ancak konunun uzmanlarına göre Fenerbahçe "güvenlik zafiyeti" ve "can güvenliği" konuları üzerinde durup "ligden çekilirse" Türkiye'nin yakın gelecekte düzenleyeceği pek çok organizasyonu riske atar.

AVRUPA FİNALLERİ RİSKE GİRER

Euro 2032 ve muhtemelen İnönü'de düzenlenmesi için başvuru yapılan UEFA Avrupa ya da Konferans Ligi finalleri riske girer. Türkiye'ye şu anda İsrail, Rusya ya da Ukrayna gibi ülkelere yapılan "güvensiz" ülke muamelesi yapılır.

Önümüzdeki süreçte sadece futbol değil pek çok diğer branşta Türkiye'de oynanması planlanan maç için ülkemize gelecek takımlar "kendi takımlarını bile koruyamıyorlar" diyerek Türkiye'ye gelmeyi reddedebilir.

EuroLeague'de başarılı olan Fenerbahçe'nin maçlarının da ilerleyen dönemde tarafsız sahada oynamasına yol açabilecek bir sürecin önü açılır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.