'Fenerbahçe, Süper Kupa finaline çıkmazsa 35 milyon TL tazminat ödemek zorunda'

'Fenerbahçe, Süper Kupa finaline çıkmazsa 35 milyon TL tazminat ödemek zorunda'

Fenerbahçe bugün 'ligden çekilme' kararı verir mi bilinmez ama Süper Kupa Finaline çıkmazsa bedeli biraz tuzlu olacak.

Fenerbahçe yönetimi "ligden çekilme" konusunu rafa kaldırdı... ancak bugün yapılacak olağanüstü genel kuruldan yüksek ihtimalle Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa final maçına çıkmama kararı çıkabilir.
Hatta bu konuda Ali Koç'tan Fenerbahçeli taraftarlara, "Şanlıurfa'daki maçla ilgili organizasyon yapmayın" çağrısı bile yapıldı. Eğer sarı-lacivertliler Süper Kupa finaline çıkmazsa TFF'nin 24'üncü maddesinde yer alan maddesi kapsamında Galatasaray'a tazminat ödemek zorunda kalacak.

İşte o madde:

* İlgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

1. Maç günü stat geliri.
2. Maç günü GS Store gelirleri.
3. Maç günü sponsorluk gelirleri.
4. Maç için organizasyon yapan, maç bileti, uçak bile alan ve otel rezervasyonu yapan taraftarların açması muhtemel olan davaların sorumluğu da Fenerbahçe'nin üzerinde olacak.

BEDELİ AĞIR OLUR

Tam rakam bilinmemekle beraber Fenerbahçe'nin Süper Kupa finaline çıkmaması durumunda tahmini olarak 30-35 milyon TL'yi bulacak bir tazminatla yüzyüze kalabileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum