Fenerbahçe - Union SG turunda favori kim?

Fenerbahçe - Union SG turunda favori kim?

Avrupa’daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 turu ilk maçına çıkıyor. Belçika’da Royale Union Saint-Gilloise’e konuk olacak Fenerbahçe’de son durum merak ediliyor. İşte büyük maçın detayları:

UEFA Konferans Ligi H grubunu 12 puanla lider tamamlayan Fenerbahçe, doğrudan son 16 turuna kalmayı başarmıştı. Bu sezon 3 kulvarda başarıyı hedefleyen sarı-lacivertliler, son 16 turunda Belçika Ligi'nin zorlu takımlarından Union SG ile eşleşmişti. Fenerbahçe'nin bu akşam 23.00'te Royale Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya geleceği dev maçta muhtemel 11'ler belli oldu.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Çağlar, Ferdi, İsmail, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Batshuayi.

Union SG: Moris, Machida, Burgess, Sykes, Teklab (Lapussin), Vanhoutte, Puertas, Rasmussen, Montes, Nilsson, Amoura.

fenerbahce-2.jpg

"UNION ARTIK BAĞIMSIZ"

Dev maç öncesi Belçika’nın öneli spor gazetecisi Bert Streckx, Türkiye’den Sabah Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Sabah’ın aktardığı habere göre; Union SG'nin yükselişi oldukça önemli bir hikaye olduğu aktarıldı. Streckx, “Brighton'la birlikte çalışarak 2. ligden geldiler. Şu anda Brighton'la olan işbirliği sona erdi çünkü ikisi de Avrupa Ligi'nde oynuyor, Union şu an bağımsız çalışıyor” dedi.

Geçen yıl ve ondan önceki yıl Belçika şampiyonu olmaya çok yaklaşmışlardı. Zaten 11 kez şampiyon oldular ama sonuncusu 1935'teydi. Şimdi yine olağanüstü bir şekilde bu sezon şampiyonluk için yarışıyorlar.

"UCUZA OYUNCU ALIP…"

Streckx, sözlerine “Her sezon önemli oyuncuları satmak zorunda kalmadıkları sürece (örneğin Boniface, Teuma) istatistiklerle çalışan çok iyi bir sisteme sahipler. Takıma gerçekten mükemmel uyum sağlayan çok bilinmeyen/ucuz oyuncular almayı başarıyorlar. Örneğin Gustaf Nilsson ve Mohamed Amoura. Kimse onları tanımıyordu. Artık çok önemliler” şeklinde devam etti.

fenerbahce-3.jpg

"TURUN FAVORİSİ…"

Turun favorisi hakkında da konuşan Streckx, “Fenerbahçe - Union SG eşleşmesinde iki takım için de tur şansını %50-50 görüyorum. Union'ı hafife almak her zaman tehlikeli. Kadrolarında büyük isimler yok ama onlara karşı oynamak çok zor. Frankfurt'a karşı gürültülü bir atmosferde oynayarak bunu gösterdiler. Ayrıca geçen yıl Almanya'dan Union Berlin'i ve bu sezon her ne kadar genç kadroyla çıksalar da Liverpool'u mağlup ettiler” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.