Fenerbahçe’de divan heyecanı: Kazanırsa tarih yazacak

Fenerbahçe’de divan heyecanı: Kazanırsa tarih yazacak

2018-2021 yılları arasında Fenerbahçe’de yönetim kurulu üyeliği yapan Sevil Becan, 27 Nisan’daki YDK Başkanlık Seçimi için aday oldu. Adaylığını resmen duyuran Becan, kazanması halinde Fenerbahçe’nin ilk kadın YDK başkanı olacak.

Fenerbahçe, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Seçimine hazırlanırken tarihte bir ilk yaşanabilir. Fenerbahçe’de 2018-2021 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği görevi üstlenen Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, 27 Nisan Cumartesi günü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

fenerbahce-2.jpg

DAHA ÖNCE İKİ ADAY VARDI

Sarı lacivertli kulübün yüksek divan kurulu başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan isim Şekip Mosturoğlu olmuştu. Fenerbahçe’de önemli görevler üstlenen Mosturoğlu’nun ardından ise Nihat Tokat adaylığını duyurarak yüksek divan kurulu başkanlığına hazırlandığını ifade etti.

fenerbahce-3.jpg

VEFA KÜÇÜK KARARINDAN GERİ DÖNDÜ

Şekip Mosturoğlu’nun adaylık kararını açıklamasının hemen ardından Fenerbahçe’nin Yüksek Divan Kurulu eski başkanı Vefa Küçük aday olmuş, ancak aldığı karar sonrası kararından vazgeçerek adaylıktan geri çekildiğini duyurdu.

fenerbahce-4jpg.jpg

KAZANIRSA TARİH YAZACAK

Fenerbahçe’nin köklü tarihinden beri günümüze kadar toplamda yedi Yüksek Divan Kurulu başkanı görev yaptı. Başkanların tamamının erkek olması ise gözlerden kaçmadı. Bu başkanlar; Osman Kavrakoğlu (1988-1992), Sefer Sezai Aytan (1992-1996), Orhan Bilgin (1996-2000), Adnan Alptekin (2002-2004), Yüksel Günay (2004-2014), Vefa Küçük (2014-2021) ve Uğur Dündar (2022-2024) oldu.

2024 YDK Başkanlık seçimindeki şu ana kadar tek kadın aday olan Sevil Becan, seçimi kazanması durumunda tarihte bir ilki gerçekleştirerek Fenerbahçe’nin Yüksek Divan Kurulu Başkanları listesine ilk kadın olarak giriş yapacak.

fenerbahce-5-001.jpg

BAŞKANDAN TARAFSIZLIK VURGUSU

Adaylık kararının ardından sürece dair çeşitli açıklamalar yapan Sevil Becan, konuyla ilgili olarak Ali Koç ile görüştüğünü ve Aziz Yıldırım’dan haber beklediğini ifade etti. Becan’ın açıklaması şöyle oldu: “Ben sayın Ali Koç’u ziyaret ettim. Kendisi bana taraf olmayacağını söyledi. Bu güzel bir şey. Ben de neden aday olduğumu ve projelerimi anlattım. Bu bir nezaket ziyaretiydi. Sayın Aziz Yıldırım’a da bir görüş talebi iletmiştim. Bir cevap gelmedi şu ana kadar. Sayın Şekip Mosturoğlu ile görüştük ve tanıştık. Ona da başarılar diliyorum. Onun bu kulüp için ödediği bedeller vardır. Kendisine çok saygı duyuyorum.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.