Fenerbahçe'de Fred ve Livakovic ayrılığı!

Fenerbahçe'de Fred ve Livakovic ayrılığı!

Nisan ayında hem UEFA Konferans Ligi hem de Süper Kupa'dan olan Fenerbahçe'nin Sivas deplasmanında 2 puan kaybetmesi camiada büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Süper Kupa hedefleri bulunan Fenerbahçe'nin Nisan ayında bu hedeflerinden bir bir uzaklaşması Sarı Lacivertli camiada resmen şok etkisi yarattı.

Nisan ayına girilirken Fenerbahçe 3 kulvarda birden şampiyon olmak için son derece iddialıydı. Ancak 17 Mart’taki olaylı Trabzonspor maçı sonrası Ali Koç’un ‘ligden çekilme’ söylemiyle birlikte motivasyon tamamen saha dışına kaydı...

LİGDEN ÇEKİLME AYAKLANMASI VE 30 BİNE YAKIN KONGRE ÜYESİ

Trabzon maçındaki olaylar sonrası Ali Koç, “Gerekirse 1 sene alt ligde oynarız” diyerek ligden çekilme dahil izlenecek yol haritasını belirlemek için Olağanüstü Genel Kurul’u topladı. 2 Nisan’da 30 bine yakın üye Ülker Stadı’na koştu. Ancak kongre başladı, Ali Koç, ligden çekilmenin gündemde olmadığını söyleyerek üyelere ilk şoku yaşattı. Ardından yönetime Süper Kupa’yla ilgili olarak çıkmama ya da U19 takımını oynatma yetkisi verildi. Camiada büyük heyecan yaratan genel kurul, hayal kırıklığıyla noktalandı.

SÜPER KUPA GALATASARAY'A HEDİYE EDİLDİ

Yönetim, yöneticilerin ağır cezalar alma ihtimalini gerekçe göstererek Galatasaray karşısına çıkmama seçeneğini rafa kaldırdı. Ardından finalde U19 takımının oynayacağı ancak ‘90 dakikalık bir maç olmayacağı’ açıklandı. 7 Nisan’da Sarı-Lacivertliler’in genç takımı öğle saatlerinde ligde Giresun karşısına çıktı. Ardından Şanlıurfa’daki finalde Galatasaray’a rakip oldu. Maç başladı, çekilmesi beklenen Fenerbahçe normal şekilde oynadı, Galatasaray 50. saniyede Icardi ile golü buldu. Golden sonra sahadan çekilme planı hayata geçirildi. Süper Kupa, ezeli rakibe bırakılarak hedeflerden ilkine veda edildi.

KONFERANS LİGİ'NDE OLYMPİAKOS HEZİMETİ

Konferans Ligi Çeyrek Finali’nde Yunan ekibiyle eşleşen Fenerbahçe turun ağır favorisiydi. İsmail Kartal ilk maçta Fred ve İsmail’i yedek bıraktı, Zajc ve Krunic’li 11’le başladı. Olympiakos 3-0 yapınca Fred ve İsmail oyuna girdi, karşılaşma 3-2 bitti. 18 Nisan’daki rövanşta Fenerbahçe 11. dakikada öne geçse de ikinci golü bulamadı. Farkın artması gerekirken 74’te Dzeko’nun çıkması tartışma konusu oldu. Kartal’ın daha sonra Fred’i oyundan alma kararına Sambacı bile isyan etti. ‘Kazanabiliriz’ gözüyle bakılan Konferans Ligi’ne çeyrek finalde penaltı atışlarıyla veda edildi.

VE SİVAS DEPLASMANINDA KAYBEDİLEN 2 PUAN

Fenerbahçe için elde sadece lig kaldı. Olympikaos maçının yorgunluğu ve moral bozukluğuyla Sivas deplasmanına çıkan Sarı-Lacivertliler kötü oynasa da Fred’in jeneriklik golüyle öne geçti. Savunma Koita’yı durduramadı, skor 1-1’e geldi. Sezonun yıldızı İrfan Can Kahveci, 80’de sahneye çıktı takımını yine öne geçirdi. Ancak Manaj’ın 90+4’teki penaltı golüyle maç 2-2 sona erdi. İsmail Kartal yine hamleleriyle eleştiri oklarının hedefi haline gelirken, bitime 5 hafta kala lider Galatasaray ile fark 4 puana çıktı. Fenerbahçe, elinde kalan tek hedef olan lig şampiyonluğu yolunda da ağır bir yara aldı.

FRED VE LİVAKOVİC'TEN AYRILIK KARARI

Sivasspor ile biten 2-2'lik maçtan sonra takımda iki yıldızın takımdan ayrılmak için daha şimdiden menajerlerine talimat verdiği iddia edildi. Trabzonspor derbisinde yaşanan olaylardan sonra zor ikna edilen Livakovic ve Fred'in Fenerbahçe kariyerlerini bitirmeyi kafasına koydukları belirtilirken, iki futbolcunun da bazı Avrupa kulüpleriyle flört halinde oldukları kaydedildi. Ne Süper Lig'den ne de İsmail Kartal'dan memnun olmadıkları bildirilen oyuncuların eşyalarını topladıkları anlaşılırken, yönetimin iki isim için en az 30 milyon euro'luk bonservis bedeli belirlediği aktarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.