FETÖ’cülerin özel ders taktiği

FETÖ’cülerin özel ders taktiği

Öğretmenlikten ihraç edilen FETÖ’cüler özel ders adı altında tekrar faaliyet göstermeye başladı. Telefonlara mesaj atarak velilere ve öğrencilere ulaşan FETÖ’cüler hakkında MEB ve İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı

Daha önce dershanelerle öğrencileri avlayan FETÖ’cü eğitimciler 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından özel ders ve etüt merkezleriyle öğrencilere ulaşıyor. Telefonlara mesaj atarak özel ders verilebileceğini söyleyen FETÖ’cüler için MEB ve İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

FETÖ TAKTİK DEĞİŞTİRDİ
Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarılı öğrencileri seçerek beyinlerini yıkadığı dershane sistemi kaldırıldı. Ancak dershanelerde yapılanlar artık özel ders ve etüt merkezleriyle yapılmaya devam ediliyor. 15 Temmuz’dan sonra eli ayağı bağlanan FETÖ’cü öğretmenler özel ders adı altında çalışmaya devam ediyor.    

MESAJ İLE UCUZ ÖZEL DERS
Ankara’da vatandaşlara mesaj çeken FETÖ’cüler çok ucuz fiyatlara özel dersler vererek geçimlerini sağlamak ve FETÖ’nün sistemini devam ettirmek için çabalıyor. Vatandaşlara atılan mesajlarda 25 TL’ye özel ders verilebileceğini belirten FETÖ’cüler ucuz ders taktiğine başvurdu.

YETKİLİLER İNCELEME BAŞLATTI
Dershanelerin kapatılmasının ardından bu merkezlerden bazılarında FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerin eğitim adı altında faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle izinsiz faaliyet yürüten merkezlerle ilgili olarak valiliklere para cezası ile birlikte kapatma işleminin uygulama yetkisi verildi. Maliye Bakanlığı ise bundan sonra her ne isimle olursa olsun eğitim faaliyeti yürütecek merkezlere MEB onayı olmadan işyeri açma izni vermeyecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.