FETÖ’nün Siber Silahı Redhack

FETÖ’nün Siber Silahı Redhack

Redhack yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’na çıplak arama ve darp yapıldığı iddiasına Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nden yalanlama geldi. Sol ve komünist bir yapıya bürünen Redhack grubunun FETÖ’yla bağlantısı olduğu ve FETÖ’

 

 UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini hackleyen Redhack yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’na çıplak arama ve darp yapıldığı iddiasına Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nden yalanlama geldi. Yapılan provokatör haberlerin tamamen gerçekdışı ve hayal ürünü olduğunu belirtilen açıklamada alınan raporlarla herhangi darp ve cebir izine rastlanılmadığı bilgisi verildi.

REDHACK, FETÖ’NÜN KONTROLÜNDE

FETÖ’nün kontrolünde hareket ettiği düşünülen ve saldırılarını artıran Redhack en son Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini hackleyerek internete servis etti. Berat Albayrak’a ait olduğu iddia edilen mailleri internete servis eden Redhack, büyük bir sır deşifre ediliyormuş gibi takdim etti. Ne kadar çarpıtmalar yapılsa da Berat Albayrak ait olduğu söylenen maillerin tertemiz olduğu ve şüpheye mahal verecek herhangi bir sırrın olmadığı gözle görüldü. FETÖ’nun Redhack’i kullanarak anayasal düzeni ve demokratik olarak seçilen Türk hükümetini yıkmak hedefinde olduğu iddia ediliyor.

TÜRKİYE DIŞINDAN DESTEK ALMAKTA

Emniyetin, Redhack ile ilgili daha önce kapsamlı olarakrapor hazırladığı özetle şöyleydi: "Türkiye'deki demokratik hükümeti yıkmak amacıyla 1997'de kurulan Marksist-Leninist ideolojiye sahip bilgisayar sistemlerine yönelik yetkisiz erişim suçlarını işleyen özellikle kamu kurumlarının ve devlet-hükümet yetkililerinin bilişim sistemlerini etkisiz hale getirerek bu esnada da ele geçirdiği gizli ve kişisel bilgileri yayımlayarak propaganda yapan sol tabanlı organize bir siber örgüt. Redhack Türkiye dışındaki gruplardan destek almakta ve örgütün ana hedefi anayasal düzeni ve demokratik olarak seçilen Türk hükümetini yıkmaktır." 

DARP OLMADI RAPORLARLA KANITLANDI

‘Emniyette çıplak arama ve darp’ başlıklı provokatör haberler ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı: Redhack ‘a yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’nun avukatı tarafından müvekkilinin emniyette işkenceye maruz kaldığı iddialarına yer verilmiştir.

İddia konuları ile ilgili olarak yapılan incelemede aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

1)      Taylan Kulaçoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararına istinaden, 25.09.2016’da İstanbul ilinde yakalanmış, aynı gün Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir.

2)      Şahsın ilk yakalandığı İstanbul’da ve teslim edildiği Ankara’da alınan doktor raporlarında herhangi bir darp ve cebir izine rastlanılmamıştır. Ayrıca 26.09.2016 günü şahıs gözaltında iken alınan ara raporda da herhangi bir darp ve cebir izine rastlanılmamıştır.

3)      Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının dosya hakkında verdiği kısıtlılık kararı ile soruşturmanın gizliliği açısından yakalanan şüphelilerin sadece müdafi ile görüşmesine izin verilmekte olup, söz konusu şahıs 27.09.2016 tarihinde özel avukatı ile görüşme yapmıştır.

4)      Şahıs ile ilgili olarak basında çıkan haberlerin tamamen gerçekdışı ve hayal ürünü olduğu anlaşılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.