Fetullah Gülen'e İlk Dava Açan Gömük, 4 Yıl Sonra Berat Etti

Fetullah Gülen'e İlk Dava Açan Gömük, 4 Yıl Sonra Berat Etti

2012'de FETÖ'nün kumpasına uğrayarak cezaevine giren, 9 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen Muhammed Gömük 4 yıldır yargılandığı davadan berat etti. Türkiye'de FETÖ ile mücadele derneğini ilk kuran Gömük, "Şimdi hukukun önünde bize bunu yaşatan k

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

İzmir’de 2012 yılında yürütülen operasyonla adliye çetesi lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Muhammed Gömük ve beraber yargılandığı 8 kişi beraat etti. Gömük, Teröristbaşı Fetullah Gülen'e ilk dava açan kişi olarak biliniyor. Bu davanın diğer FETÖ davalarında emsal niteliğinde olacağı kaydedildi.
KUMPAS ÇÖKTÜ
Muhammed Gömük ve diğer sanıklar 4 yıl geçtikten sonra geçtiğimiz günlerde yine hakim karşısın çıktı. Mahkeme heyeti, elde edilen delillerin hukuksuzluğunu baş gerekçe olarak göstererek, bütün sanıklar hakkında örgüt ve örgütlü suçlardan beraat kararı verdi. 9 ay cezaevinde kalıp, 4 yıl yargılandıktan sonra beraat eden ve bu terör örgütü mağdurlarına yardım için FETÖ'yle mücadele etmek için Toplumsal Adalet Yardımlaşma Derneği’ni kuran Muhammed Gömük, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün kurduğu kumpas 4 yıl sonra olsa çöktü. Şimdi hukukun önünde bize bunu yaşatan kişilerden tek teke hesap soracağız” dedi.                        
"ADLİYE ÇETESİ" SORUŞTURMASI
FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un karşısına rakip olarak çıkan ve yargıyı etkilemeye çalıştıkları iddia edilen İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yahya Kemal Akbaş ile eski hastane yöneticisi Muhammed Gömük hakkında ’Adliye Çetesi’ soruşturması kapsamında dava açılmıştı.
FETÖ İLE MÜCADELE EDEN İLK DERNEĞİ KURDU
Gömük, FETÖ ile mücadeleyi sosyal medyada yayarak herkesi FETÖ'ye karşı bilgilendirdi daha sonra Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminde önce Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) FETÖ ile mücadele derneğini kurarak Türkiye'de darbe teşebbüsü öncesi kurulan tek dernek olma özelliğini kazandı. Dernek yönetiminde FETÖ'den mağdur olan hakim savcı üst düzey subay ve emniyet müdürlerinden oluşturdu.
FETÖ GÜLEN'E İLK DAVA
Gömük,ceza evinden çıktıktan sonra,2014 yılında Fetö örgütüne mensup HSYK başkanı (Tutuklu) ibrahim Okur'un karşı listesinde aday olan Hakim Akbaş'ı karalamak için bizi örgüt yaptılar demişti,ve Fetullah Gülen ve yargı, emniyet içindeki yapılanmaya Türkiye'de ilk resmi dava açan kişi olmuştu. Dava açtıktan sonra FETÖ örgütü tarafından evi kurşunlanıp birçok tehditlere maruz kalmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.