Filistin Devlet Başkanı Ankara’ya geliyor

Filistin Devlet Başkanı Ankara’ya geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Ankara'da ağırlayacak. İkili görüşmelerde Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar değerlendirilecek.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın Ankara'ya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'ı Beştepe'de resmi törenle karşılayacak. Erdoğan ve Abbbas, baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

HEDEF GAZZE'DE KALICI ATEŞKES

Yapılacak olan görüşmelerde ilk gündem maddesi İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar olacak. İkili görüşmelerde istişare yapılarak eşgüdüm için atılacak adımlar ele alınacak. Öncelikli hedef Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması. Ardından; politik adımlarla adil ve sürekli bir çözüm, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasını hedefleyen bir siyasi sürecin başlatılabilmesi için atılabilecek adımlar değerlendirilecek.

GAZZE’YE İNSANİ YARDIMLAR

Öte yandan Gazze'ye insani yardımlar da ele alınacak. Ekonomi, ticaret ve eğitim başta olmak üzere iş birliğini geliştirme yolları üzerinde durulacak.

İki liderin, görüşmelerin ardından ortak açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.