Filistin: İsrail Son 2 Yılda 33 Bin Kadını ve Kız Çocuğunu Öldürdü

Filistin: İsrail Son 2 Yılda 33 Bin Kadını ve Kız Çocuğunu Öldürdü

Filistin Dışişleri Bakanlığı, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında yaptığı açıklamada, İsrail’in son 2 yılda Filistinli kadınlar ve kız çocuklarına yönelik şiddetinin boyutlarını gözler önüne serdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında yaptığı açıklamada, İsrail’in son 2 yılda Filistinli kadınlar ve kız çocuklarına yönelik şiddetinin boyutlarını gözler önüne serdi. Açıklamaya göre, işgal altında bulunan Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu yaşamını yitirdi.

Filistinli kadınların modern dünyada en ağır ayrımcılık, zulüm ve şiddet biçimleriyle karşı karşıya olduğu belirtilirken, İsrail’in soykırım, zorla kaybetme, idari gözaltı, işkence, cinsel şiddet, ev yıkımları ve aç bırakma gibi sistematik uygulamalarda bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail’in doğum ve ruh sağlığı hizmetleri, sığınma evleri ile hastane ve klinikleri hedef alarak kadınların temel hizmetlere erişimini engellediği, gelişmiş elektronik gözetleme ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak korkutma ve baskı uyguladığı vurgulandı.

Filistin yönetimi, kadınların güçlendirilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında politika ve planlarını sürdürürken, uluslararası toplumdan İsrail’in işlediği suçlardan hesap vermesinin sağlanması ve Filistin halkının haklarının korunması için adım atılması çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.