Ford’dan devrim gibi açıklama: Tek şasiye sahip ucuz otomobiller geliyor

Ford’dan devrim gibi açıklama: Tek şasiye sahip ucuz otomobiller geliyor

Tarihi 1903 yılına dayanan ve dünya otomotiv piyasasının devleri arasında gösterilen Ford Motor Company’den yeni bir açıklama geldi. Duyuruya göre Ford, tek parça şasiye sahip ucuz elektrikli otomobiller için kolları sıvadı.

Çinli üreticiler ve Tesla'nın rekabetinde güçlük çeken Ford, uygun fiyatlı kompakt elektrikli otomobiller için yeni bir platform geliştirdiğini duyurdu.

Önde gelen mühendislerin tam bağımsız bir araştırma ve geliştirme ekibiyle çalıştığı proje, şasiye entegre batarya ve tek parça şasi tasarımını içeriyor.

2-002.jpg

AMAÇ ÇİN İLE REKABET

Yüzlerce şasi parçasını tek parça halinde üreterek hem maliyetleri düşürecek hem de üretim süresini kısaltacak olan Ford, bu sayede Çinli rakipleriyle rekabet edebilecek fiyatlar sunmayı hedefliyor.

İtalyan iDRA şirketi Tesla'nın kullandığı dev alüminyum döküm makinelerini üretiyor ve Ford ile yakın iş birliği içindeplatformu seri üretime taşımak için çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerikalı bir üretici 6 dev döküm makinesi için yüz milyonlarca dolarlık bir sipariş verdiğini açıklanmış ve bu siparişin Tesla veya Ford'a ait olabileceği spekülasyonları ortaya atılmıştı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.