Galatasaray’da yaprak dökümü: Okan Buruk 7 ismin üzerini çizdi

Galatasaray’da yaprak dökümü: Okan Buruk 7 ismin üzerini çizdi

Yeni sezon kadrosunu yeniden şekillendirmek isteyen Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, 7 futbolcunun satışına onay verdi. Sarı-kırmızılı yönetim, bu ayrılıklardan toplam 50 milyon euro gelir hedefliyor.

Yeni sezon kadrosunu yeniden şekillendirmek isteyen Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, 7 futbolcunun satışına onay verdi. Sarı-kırmızılı yönetim, bu ayrılıklardan toplam 50 milyon euro gelir hedefliyor.

Leroy Sane transferiyle dikkatleri üzerine çeken Galatasaray’da kadroda ciddi bir değişim rüzgârı esiyor. Teknik direktör Okan Buruk, gelecek sezonun planlamasında yer almayan yedi oyuncunun satışına onay verdi. Yönetim ise bu ayrılıklardan önemli bir maddi kaynak yaratmanın peşinde.

BURUK’UN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Milliyet’te yer alan habere göre, Buruk’un gözden çıkardığı oyuncular arasında Nicolo Zaniolo, Victor Nelsson, Carlos Cuesta, Elias Jelert, Derrick Köhn, Frankowski ve Alvaro Morata yer alıyor. Bu isimlerle yolların ayrılması durumunda Galatasaray’ın kasasına yaklaşık 50 milyon euro girmesi bekleniyor.

ZANİOLO VE NELSSON’A AVRUPA’DAN TALİP VAR

İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun bu kez kiralanmadan bonservisiyle elden çıkarılması planlanıyor. Sarı-kırmızılılar, yıldız oyuncu için 10 milyon euro talep ediyor. Öte yandan Danimarkalı stoper Victor Nelsson’a Bologna ve Verona’nın ilgisi var. Galatasaray, Nelsson için 7 milyon euro seviyesinde bir bedel istiyor.

Kış transfer döneminde 8 milyon euroya kadroya katılan Cuesta, beklentileri karşılayamayan isimler arasında yer aldı. Kolombiyalı stoperin 6-8 milyon euro aralığında satılması gündemde. Köhn için belirlenen bedel ise 5 milyon euro. Jelert'in ise 9 milyon euroya satılması planlanıyor. Wolfsburg’un genç oyuncuya ilgisi bulunuyor. Alman kulübünün satın alma opsiyonlu kiralık formülüyle devreye girdiği belirtiliyor.

Frankowski için henüz kesin karar verilmiş değil ancak satılması halinde 6-7 milyon euro bandında tekliflerin alınabileceği öngörülüyor. Morata’nın ayrılık istemesi durumundaysa yönetim en az 6 milyon euroluk bir bonservis geliri hedefliyor.

Sarı-kırmızılı yönetim, bu satışların ardından hem ekonomik açıdan rahatlamayı hem de Okan Buruk’un raporları doğrultusunda takviyeler yapmayı planlıyor. Galatasaray’da transfer hareketliliği kadar ayrılık süreci de dikkat çekici bir hızla ilerliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.