Gazeteciler sertifikalarını aldı

Gazeteciler sertifikalarını aldı

Basın ilan Kurumu ve İŞKUR Aracılığıyla düzenlenen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstihdam Programı” kapsamında verilen eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ankara’da 8-29 Mayıs tarihleri arasında 3 hafta süren ve toplam 90 saat çeşitli teorik ve pratik gazetecilik dersleri gören kursiyerler Ankara Üniversitesi Ahmet Taner Kışlalı Konferans Salonunda sertifikalarını aldı.
Program Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Abdülrezak Altun, bu programla teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, her şey gibi değişime uğrayan gazetecilik mesleğine nitelikli eleman yetiştirebilmeyi amaçladıklarını, kursiyerlerin bu amaçla donatıldıklarını belirtti. Altun, “Sektörün istihdam ayağına adım atmanız için bu programı destekledik.

Bu konuda Basın İlan Kurumu Ankara Şubesi Müdürü Yezdan Uğurlu’nun büyük çabaları oldu. Bugün takdim edeceğimiz sertifikalar, daha sonra oluşacak ihtiyaçlar açısından bir temel belge olacak. Bu yüzden bunun önemini ve değerini bir kez daha vurgulamak isterim.” Şeklinde konuştu. Sertifika töreninde, yer alan yerel basın mensuplarının, iş hayatları ve tecrübeleriyle ilgili görüşlere de yer verildi.

Eğitimin Sınırı Yoktur

Törende konuşan İŞKUR Ankara İl Müdür Yardımcısı Sevil Berkmen,” Buraya gelenler bu mesleği seven ve gönül verenlerdir. Eğitim sınırsızdır, yaşı yoktur. Burada arkadaşlarımızın çabalarıyla eğitim aldınız. İnşallah hayatınız boyunca bunun yararını görürsünüz.” Şeklinde konuştu. Ayrıca Berkmen kursiyerlere hayatlarında başarılar diledi ve gençlere hayallerini yüksekte tutmaları gerektiğini ve girişimciliği adım atmak istiyorlarsa her zaman destek vereceklerini ifade etti.

İŞKUR Çankaya Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Dik ise kursiyerlerin kursu başarıyla bitirdikleri için mutlu olduklarını ve kursiyerlerin iş hayatında büyük bir mesafe kat edeceklerine inandıklarını vurguladı. 
 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.