GAZİ MECLİS YARALARINI SARIYOR

GAZİ MECLİS YARALARINI SARIYOR

Darbe girişimi sırasında F-16 savaş uçakları tarafından bombalanarak defalarca taranan ve büyük bir tahribata uğrayan Gazi Meclis'in yaraları sarılıyor. Meclis'te hummalı bir çalışma yürütülüyor.

300 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Gazi Meclis'te görev yapan yaklaşık 300 kişilik hizmetli personel, bombalamadan dolayı büyük hasar gören bölümlerde yoğun bir onarım ve temizlik çalışması sürdürüyor. Milletvekilleri odalarının bulunduğu binadaki kırılan camlar vinçler aracılığıyla değiştiriliyor. Meclis idari yönetimi, çok kısa bir sürede hasarlı bölgelerin eski haline getirilebileceği bilgisini veriyor. MECLİS'İN STATİĞİ DE ONARILACAK
15 Temmuz darbe gecesi Meclis'e 10 adet bomba atıldı. Edinilen bilgilere göre Meclis'e atılan yüksek bombalardan dolayı Meclis'teki binaların statiğinin bozulduğu, bu konuda da gerekli çalışmaların yapılacağı öğrenildi. Meclis'e ziyaretçi girişleri de ikinci emre kadar durduruldu. Ziyaretçilerden dolayı sürekli dolu görmeye alışık olduğumuz yoğun Meclis koridorları ise bomboş kaldı. 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında FETÖ'cü darbe yanlısı sözde askerler tarafından TBMM Kampusu'na atılan bombaların oluşturdukları hasarın ardından Gazi Meclis'in yaraları sarılıyor. Habervaktim, Meclis'e giderek yapılan onarım çalışmaları hakkında bilgi aldı, o günkü hain darbe girişiminde Meclis'in zarar gördüğü kısımları gezdi ve milletvekillerinden bilgi aldı.
ÇOĞU ALAN KULLANILAMAZ HALE GELMİŞTİ
Meclis, darbe girişimi sırasında F-16 savaş uçakları tarafından bombalanarak defalarca tarandı. Hain darbe girişimi sonrası TBMM Başkanı İsmail Kahraman önderliğindeki Meclis yönetimi biran önce hasar gören alanları onarmak için harekete geçti. Bombalama sonrası, başta Meclis şeref holünde bulunan 2 adet kulis bahçesi olmak üzere, başbakanlık çalışma odası, muhalefet kulisi, basın kapısı, ziyaretçi salonu ve aynı binanın emniyet gözlem odası ve Meclis'in içinde bulunan araçlar kullanılamaz hale geldi.
VİNÇLERLE HASAR GÖREN YERLER ONARILIYOR
Gazi Meclis'te görev yapan yaklaşık 300 hizmetli personel, bombalamadan dolayı büyük hasar gören bölümlerde yoğun bir onarım ve temizlik çalışması sürdürüyor. Kullanılamayacak halde bulunan malzemeler, çalışanlar tarafından iş makineleri aracılığıyla dışarı çıkartılıyor. Milletvekillerinin odasının bulunduğu binada kırılan camlar vinçler aracılığıyla değiştiriliyor. Meclis idari yönetimi, çok kısa bir sürede hasarlı bölgelerin eski haline getirilebileceği bilgisini veriyor. Yönetim, Meclis kampusu genelinde oluşan maddi hasarın toplamıyla ilgili ellerinde henüz bir bilginin olmadığını ifade ediyor.  
MECLİS'İN STATİĞİ DE ONARILACAK
15 Temmuz darbe gecesi Meclis'e 10 adet bomba atıldı. Dikmen kapının bulunduğu ziyaretçi girişi yakınlarına düşen bomba ise alanda büyük bir çukur oluşturdu. O bölümün onarılmayacağı hasar gören araçların oraya konularak o bölgenin müzeye çevrileceği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Meclis'e atılan etki tesiri  yüksek bombalardan dolayı Meclis'teki binaların statiğinin bozulduğu, bu konuda da gerekli çalışmaların yapılacağı öğrenildi.
MECLİS KORİDORLARI BOMBOŞ
Meclis'te en büyük hasar gören yerlerden birisi de ziyaretçi bölümü oldu. Bu nedenle ziyaretçi girişleri ikinci emre kadar durduruldu. Ziyaretçilerden dolayı sürekli dolu görmeye alışık olduğumuz yoğun Meclis koridorları ise bomboş kaldı. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.