Gazze'de Türk bayraklı konvoy şehre giriş yaptı: Enkaz kaldırma çalışmaları başladı

Gazze'de Türk bayraklı konvoy şehre giriş yaptı: Enkaz kaldırma çalışmaları başladı

Ateşkes sonrası Gazze’de yaşam yeniden filizleniyor. İHH, yıkılan mahallelerde enkaz kaldırma çalışmalarına başladı.

İsrail saldırılarının ardından büyük yıkıma uğrayan Gazze'de, ateşkesin sağlanması ve İsrail ordusunun “sarı hat”ın gerisine çekilmesiyle birlikte iyileşme süreci başladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’na ait Türk bayraklı yardım konvoyu, Gazze kentinin Al-Tuffah, Al-Şucaiye ve Al-Durç mahallelerine giriş yaptı. Bölgede saldırılar sonucu yıkılan binaların enkazı, kepçeler yardımıyla kaldırılmaya başlandı.

İHH SAHADA AKTİF ROL ALIYOR

Yardım çalışmalarını koordine eden İHH ekipleri, ilk aşamada temel hizmetlerin yeniden tesis edilmesini hedefliyor. Elektrik, su ve altyapı hizmetlerine öncelik verilirken, halkın barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere de yardım paketleri dağıtılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.