Genç çiftten vefa örneği: Bakımsız duraklar, kahramanlarla yenileniyor

Genç çiftten vefa örneği: Bakımsız duraklar, kahramanlarla yenileniyor

İstanbul’dan memleketleri Samsun’a taşınan Melisa ve Ufuk Kaman çifti, bakımsız otobüs duraklarını yenileyerek, vatan uğruna şehit düşen kahramanların portrelerini çizip, isimlerini yazıyor.

İstanbul’dan memleketleri Samsun’a taşınan Melisa ve Ufuk Kaman çifti, bakımsız otobüs duraklarını yenileyerek, vatan uğruna şehit düşen kahramanların portrelerini çizip isimlerini yazıyor. Otobüs duraklarını boyama fikrinin çıkış noktasını Ulus’a anlatan Kaman çifti, Polis Memuru Emre Albayrak’ın şehit haberini almalarının bu çalışmayı başlatmalarında etkili olduğunu belirtti. Cenaze dönüşünde durakların bakımsız olduğunu gören çift, şehitleri unutturmamak amacıyla otobüs duraklarını yenilemeye karar verdiklerini aktardı. Projenin sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördüğünü kaydeden çift, şehit ailelerinin farklı şehirlerde portrelerin çizilmesi için kendilerine ulaştığına da değindi. Şehit Emre Albayrak’ın ardından Şehit Ersan Gürpınar’ın portresini durağa çizen çift, “Nice kahramanımızın resmini duraklara yapacağız” diyerek çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

sehitlerin-ismini-duraga-kaziyorlar-2.jpg

“ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPMAK İSTEDİK”

Şubat ayında başladıkları serüveni anlatan Ufuk Kaman, “Polis Memuru Emre Albayrak’ın şehit haberini ilk duyduğumuzda, hem kendi memleketimizden biri olması hem de şehidimizin bu şekilde haince vefatı bizleri derinden etkiledi. Şehidimiz bizimle aynı yaş aralığındaydı; çok gençti. Bu nedenle, hem memleketimiz hem de kendisini bizlere yakın hissetmemiz, derin bir bağ oluşmasına yol açtı” ifadelerini kullandı. Şehit Albayrak’ın cenaze törenine katıldıklarını aktaran Kaman, şunları aktardı:

“Giderken ve dönerken durağın çok bakımsız ve pis olduğunu fark ettik. Şehidimizi unutturmamak için elimizden ne gelebileceğini düşünerek bu çalışmaya başladık. Bunun üzerine, durağı nasıl güzelleştirebileceğimizi ve yenileyebileceğimizi düşündük. Elimizdeki malzemeleri bir araya getirerek çalışmaya başladık. İlk durağımız, şehidimiz Emre Albayrak içindi. Gerçekten çok duygulandık. Çizimini yaparken de aynı şekilde duygularımızı yoğun bir şekilde hissettik.”

sehitlerin-ismini-duraga-kaziyorlar-3.jpg

BİR DURAĞI 4 GÜNDE YENİLİYORLAR

Kaman, yaptıkları çalışmanın hem kırsal kesimdeki durakların bakım çalışmalarının ve çevre temizliğinin yapılmasının hem de şehitlerin anılması için farkındalık oluşturacağını düşündüğünü belirtti. Bir durağı yenilemenin hava şartlarına bağlı olarak yaklaşık dört gün sürdüğünü ifade eden Kaman, “Önce üstündeki afişleri, broşürleri veya pasları temizliyoruz, zımparalıyoruz. Daha uzun ömürlü olması ve tekrar paslanmaması için antipas sürüyoruz. Sonrasında astar boya, tekrar kat boya atıyoruz. En son unda da isim yazma ve portre çizimine geçiyoruz” diyerek süreci aktardı.

sehitlerin-ismini-duraga-kaziyorlar-5.jpg

KAMAN ÇİFTİNİN ÇALIŞMALARI MİLYONLARA ULAŞTI

Melisa Kaman, sosyal medya hesabı melisayollarda55 üzerinden paylaştığı videolarla başlayan serüvenin beklenmedik bir şekilde milyonlarca insana ulaştığını belirtti. Instagram sayfasını sosyal medya için açmadığını ifade eden Kaman, “Aslında sadece bir video yüklemiştim. Ancak video beklenmedik bir şekilde çok fazla izlendi ve ardından devamını getirmeye başladım. Şu anda milyonlarca insan yorumları, beğenileri ve paylaşımlarıyla bizlere destek oluyor. Bu durum bizleri hem çok mutlu etti hem de onurlandırdı” diyerek duygularını ifade etti. Destek olan herkese teşekkür eden Kaman, “Çalışmalarımızın devamını sosyal medyada paylaşacağız ve sayfamın ilerleyeceğini düşünüyorum” dedi.

sehitlerin-ismini-duraga-kaziyorlar-6.jpg

“ŞEHİT AİLELERİ BİZE ULAŞIP DAVET EDİYOR”

Çalışmalarına çevresinden ve kamuoyundan büyük ilgi gördüklerini söyleyen Kaman, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan tarafından gönderilen hediye bizi çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi. Bu ilginin kendilerini on derece mutlu ettiğini belirten Kaman, “Çevremizdeki insanlar da yaptığımız işten gurur duyduklarını ve değerli bir çalışma olduğunu belirtiyor. Herkes bize destek veriyor ve devam etmemizi istiyor” diye ekledi. Şehit ailelerinin tepkilerinin hem çok duygusal hem de büyük bir mutluluk içerdiğini ifade eden Kaman, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Durağın çalışma aşamasında yanımıza gelerek her zaman ihtiyaçlarımızı sordular. Bize kendi evlatları gibi davrandılar, evlerine davet ettiler. Çok iyi ve kıymetli insanlar. Yaptığımız çalışmadan dolayı çok mutlu olduklarını, bu çalışmanın çok değerli olduğunu söylediler ve beğendiler. Ayrıca farklı illerden şehit aileleri tarafımıza ulaşıp davet ediyor ve kendi şehitlerinin portrelerinin çizilmesini istiyor. Duraklara yerleştirilen portrelerle şehitlerimizin unutulmaması sağlanıyor.”

sehitlerin-ismini-duraga-kaziyorlar-7.jpg

“SÜRECİ TAMAMEN KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YÜRÜTTÜK”

Çalışmalarına destek veren kişi ve kurumlarla ilgili de açıklama yapan Kaman, “Bu işe öncelikle kendi malzemelerimizle başladık. Tüm ürünleri kendimiz temin ettik ve süreci tamamen kendi imkânlarımızla yürüttük” diyerek işin başlangıcında tamamen kendi emeği ve kaynaklarıyla yola çıktığını belirtti. Çalışmalarının ilgi odağı hâline gelmesinin ardından bazı desteklerin geldiğini de sözlerine ekleyen Kaman, “Sedat Peker bizlere malzeme ve boya tedariki konusunda destek sağladı. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Söz konusu destek dışında herhangi bir kurumdan yardım almadıklarının altını çizen Kaman, çalışmalarını büyük ölçüde kendi çabalarıyla sürdürdüklerini söyledi.

sehitlerin-ismini-duraga-kaziyorlar-4.jpg

“NİCE KAHRAMANIMIZIN RESMİNİ DURAKLARA YAPACAĞIZ”

Kaman çifti, Şehit Emre Albayrak’ın ardından ikinci durak olarak Şehit Ersan Gürpınar’ın adını taşıyan durağı tamamladı. Şimdilerde Şehit Nurettin Cinsoy için bir durak boyayan çift, hemen ardından projeyi 18 Eylül 2015’te Tunceli–Erzincan kara yolunda terör örgütü tarafından alıkonulan ve 2021 yılında Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekâtı sırasında şehit edilen Astsubay Çavuş Semih Özbey için gerçekleştireceklerini kaydetti. Kaman çifti, “Şehit polis Şeyda Yılmaz, kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin, hain teröristler tarafından 15 yaşında şehit edilen Maçkalı Eren Bülbül ve daha birçok şehidimizin, ismi unutulmuş nice kahramanımızın resmini duraklara yapacağız inşallah” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:ANKARA ULUS GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.