Gençler İslamı anlatıyor 

Gençler İslamı anlatıyor 

Genç İmam Hatipliler hazırlamış oldukları Türkçe-İngilizce İslamı anlatan broşürleri 81 ilde dağıtarak insanları bilinçlendiriyor. Gönüllü gençlerin Ramazan ayı boyunca sürdürecekleri bu etkinlik Hacı Bayram çevresinde başlatıldı.

Ramazan ayında faaliyetlerini hızlandıran Genç İmam Hatipliler sokaklarda islamı anlatan broşürler dağıtıyor. Genç İmam Hatipliler 81 ilde başlattığı etkinlik gereği caddelerde, parklarda vatandaşlara ulaşıyor.  Kuran'ı Kerim'e göre Mü'min kimdir? sorusuna ayetlerle cevap veren broşürler insanlara dağıtılıyor. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış olan broşürlerle yerli halk kadar yabancı turistler de düşünüldü.

Yerli vatandaşlara Türkçe yazılı broşürler verilirken yabancı turistlere İngilizce yazılı olanları veriliyor. Rahmet ayı ramazanı fırsat bildiklerini belirten imam hatipliler böyle bir çalışma yürütmeye karar verdiklerini söylediler. Bu faaliyetleri tamamen gönüllülük esası ile yaptıklarını dile getiren gençler “Allah’ın rızasını kazanalım bize yeter” diyorlar. 

HACI BAYRAM’DAN BAŞLADI

Türkiye İmam Hatipliler Birliği Ankara İl Hanımlar Komisyonu, Hacı Bayram-ı Veli camisi girişinde vatandaşlara İslam'ı ayetlerle anlatan tebliğ broşürleri dağıttı. İlk adımı Ankara'da dağıtmaya başlayarak atan gençler Ramazan ayı içerisinde bu faaliyetini tüm Türkiye'de gerçekleştirecek. Gönüllülük esası ile faaliyette bulunan gençler Hacı Bayram çevresinde yerli ve yabancı turistlere içerisinde Kur’an’a göre Müslüman kimdir? sorusuna cevap veren ayetlerin olduğu yaprakları dağıtıyor. Hacı Bayram’ı ziyarete gelen vatandaşlar gençlerin bu çalışmalarından memnun kalıyor ve broşürü okuduktan sonra kendilerine hayır duasında bulunuyor.

İSLAMA DAVET

81 ilde faaliyet gösteren Türkiye İmam Hatipliler Birliği, İslam'ı ayetlerle anlatan broşürler hazırlayıp 81 ilde dağıtarak Müslümanları bilinçlendirmeyi hedefliyor. Dağıtımlarına başlanan broşürler Müslümanlara Kur’an ahlakı ile yaşamayı tavsiye niteliği taşırken yabancı turistleri ise islam ile tanıştırıyor. İslam’ı tanıma fırsatı bulan yabancılar dilerlerse İmam Hatipli gençler tarafından daha fazla bilgilendirilerek islama davet ediliyor. 

MİSYONER FAALİYETLERE KARŞI

Yaptıkları faaliyeti İslam’ı yanlış anlatan ve tanıtan cenahlara ve Hristiyan misyonerlere karşı halkı uyandırma olarak nitelendiren gençler bu broşürlerin önemini vurguladı. Bu çalışmaların islamofobi’ye karşı da bir faaliyet olduğunu da eklediler.

Ülkemizde Hristiyanların rahatça incil dağıtıp misyoner faaliyetlerde bulunması neticesinde böyle bir fikir ortaya attıklarını dile getiren gençler, “Biz farklı din mensuplarına İslam’ı tanıtmak, yaymak istiyoruz. Müslüman halka da bir Müslümanın Kur’an-ı Kerim’e göre nasıl olması gerektiğini bildiriyoruz. Vatandaşlar da bu durumdan gayet hoşnut oluyor ve bize duacı oluyorlar. Biz bu faaliyetlerimizi Ramazan boyunca sürdüreceğiz” şeklinde aktardılar.

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.