Gençler yaz okulunu tamamladı 

Gençler yaz okulunu tamamladı 

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yaz okulu programı KAGEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreni ile son buldu.

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM tarafından gençlere yönelik olarak 10 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında  14-16 yaş grubu kız ve erkek öğrenciler için düzenlen “TDV KAGEM Yaz Okulu” bu yıl da gençlerin ilgi odağı oldu.

HER AŞAMADA GENÇLER YER ALDI

Ku’an-ı Kerim, Din ve Hayat dersleri başta olmak üzere sinema ve kitap kritiği, söyleşiler, atölye çalışmaları, iletişim ve yaşama sanatı derslerinin yanında her hafta düzenlenen spor etkinlikleri ve kültürel geziler de yaz okulunda unutulmadı. Velilerin de hazır bulunduğu kapanış töreninin her aşamasında yine gençler yer aldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrencilerin hazırladıkları şiir dinletisi ve dört haftalık izlenimlerini anlatan teşekkür konuşmaları da salondan alkış aldı. Yaz Okulu etkinliklerini anlatan fotoğraf karelerinin yer aldığı sinevizyon gösterileri de programda duygulu anlar yaşattı.

BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK

 Genel olarak hedef kitlesini lisans-lisanüstü öğrenciler olarak belirleyen KAGEM’in hizmet anlayışına yeni bir vizyon katarak üç yıldır 14-16 yaş grubu kız ve erkek öğrencilere de ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren TDV KAGEM Eğitim-Akademi Uzmanı Fatih Muhammed Çakmak, “Program boyunca doğrudan bilgi sunmak yerine bilginin temeli, kaynağı, nerede ve nasıl kullanılacağına dair ipuçları ile bilginin öğretilmesi yöntemini önemle benimsedik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte merkezimizde, geleceğe dair umut yeşerten bir iklim oluşturmaya gayret ettik. Görüyoruz ki gerek sizlerin bizlerle kurduğu muhabbet gerek ise sizlerin arasında kurulan yeni arkadaşlıklar, taze ufuklar, koridorlardaki tatlı telaşlar, heyecan dolu anlar bunun en somut yansıması olarak karşılık buldu. Yaz Okulu öğrencilerine, ailelerine ve programı yürüten KAGEM çalışanlarına ve eğitmenlerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.  İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.