Gençlerbirliği’nden transfer hamlesi: İki Portekizli Ankara’ya geldi
Trendyol Süper Lig temsilcisi Gençlerbirliği, transfer döneminin son saatlerinde kadrosunu iki Portekizli futbolcuyla güçlendirdi. Başkent ekibi, forvet Pedro Mendes ve orta saha Rafael Luis ile ikişer yıllık sözleşme imzaladı.
Gençlerbirliği, hücum hattına Portekizli golcü Pedro Mendes’i transfer etti. İtalya Serie B ekiplerinden Modena FC’de forma giyen 27 yaşındaki futbolcuyla iki yıllık anlaşmaya varıldı. Transfer, yaz döneminin kapanmasına kısa süre kala gerçekleştirildi.
Futbola Vitoria SC, Moreirense FC ve Sporting CP altyapılarında başlayan Mendes, profesyonel kariyerinde Sporting CP’nin yanı sıra Almeria, Nacional, Rio Ave, Ascoli ve Modena FC formalarını giydi. Kariyerinde farklı ülkelerde görev yapan Portekizli futbolcu, özellikle forvet hattındaki görevleriyle öne çıktı.
Mendes, geçtiğimiz sezon Modena FC formasıyla 34 resmi karşılaşmada sahaya çıktı. Portekizli oyuncu, söz konusu müsabakalarda 4 kez rakip fileleri havalandırırken 1 de asist yaptı.

ORTA SAHAYA BENFİCA’DAN TAKVİYE
Kırmızı-siyahlı ekip, orta saha bölgesi için de Portekizli genç futbolcu Rafael Luis ile anlaşma sağladı. Gençlerbirliği, 21 yaşındaki oyuncunun transferi konusunda Benfica ile mutabakata vardı. Rafael Luis ile iki yıllık sözleşme imzalandı.
Benfica altyapısından yetişen Rafael Luis, profesyonel kariyerinde Strasbourg ve Benfica B takımlarında forma giydi. Genç futbolcu, Portekiz Milli Takımı’nın farklı yaş kategorilerinde de görev aldı.

33 KEZ MİLLİ FORMA GİYDİ
Rafael Luis, Portekiz’in U16 Milli Takımı’ndan başlayarak U21 seviyesine kadar çeşitli kategorilerde toplam 33 kez milli formayı taşıdı. Geçtiğimiz sezon Benfica formasıyla 12 lig karşılaşmasına çıkan genç orta saha, UEFA Konferans Ligi’nde 5, kupa organizasyonunda ise 1 maçta görev aldı. Luis, sezonu toplam 18 resmi karşılaşmayla tamamladı.
Gençlerbirliği, transfer döneminin son bölümünde gerçekleştirdiği iki hamleyle kadrosuna hem tecrübeli bir hücum oyuncusu hem de genç bir orta saha futbolcusu kazandırdı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.