Gençlik Gelişim Sorumlusu Topçu: “Gençlerbirliği kültürü olan bir kulüp”

Gençlik Gelişim Sorumlusu Topçu: “Gençlerbirliği kültürü olan bir kulüp”

Gençlerbirliği Spor Lisesi, İlhan Cavcav Tesislerinde törenle açıldı. Açılışa özel İlk Sayfa’ya konuşan Gençlik Gelişim Sorumlusu Seçkin Topçu, “Bizim kulübümüzün bir kültürü var. Sadece futbolcu değil, birçok akademik alana öğrenci yetiştiriyoruz” dedi.

Gençlerbirliği Spor Lisesi; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, kulüp yöneticileri ve taraftarların katılımıyla İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen törenle açıldı.

haber3-001.jpg

Tören kapsamında, bu eğitim öğretim yılında 25 öğrenci ile eğitime başlayan Gençlerbirliği Spor Lisesi'ne ilişkin, Bakan Tekin ile Gençlerbirliği Başkanı Aktaş arasında iş birliği protokolü imzalandı.

haber4-001.jpg

Törenin ardından İlk Sayfa’ya açıklamalar yapan Gençlik Gelişim Sorumlusu Seçkin Topçu, “Bizim kulübümüzün bir kültürü var. Sadece spora değil, hayatın pek çok alanlarına öğrenci yetiştiriyoruz” dedi.

haber2-002.jpg

ÖĞRENCİLER GENÇLERBİLİĞİ KÜLTÜRÜYLE YETİŞİYOR

Öğrencilerin kulüp kültürüyle yetiştiğini ifade eden Topçu, şunları söyledi:

Hem başkanımız hem de kulüp yönetimimiz, eğitime çok önem veriyoruz. Bunun neticesinde MEB ile olan işbirliğimiz, Gençlerbirliği Spor Lisesi’nin açılmasına vesile oldu. Çocuklar da pek çok şeyin farkında. Burada sadece futbolcu değil, spor yöneticisi, spor bilimcisi ya da hayatın başka akademik alanlarında var olacaklar.

haber5-001.jpg

HER KULÜPTEN ÖĞRENCİ VAR

Ayrıca şunu belirtmeliyim ki Ankara’nın pek çok kulübünden öğrenci var. Ankaragücü, Keçiörengücü, amatör kulüpler veya diğer kulüplerden öğrenciler alıyoruz. Sadece Gençlerbirliği için değil, Türkiye futbolu için hedefler belirleyerek çocuklarımızı yetiştireceğiz.

haber1-002.jpg

2 YIL LİSANSLI OLMA ZORUNLULUĞU VAR

Öğrenci seçimlerinde bu yıl, 2 yıl lisanslı olarak futbol oynama zorunluluğu vardı. Fakat seneye MEB’in belirlediği kriterlere göre bu değişebilir. Öğrenciler, MEB’in yayınladığı kriterlere göre sınava girip, sınavı kazanmaları halinde lisemize katılabilirler.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum