Gençlik Parkı 100. Yıl Nikâh Salonu ile dikkat çekiyor

Gençlik Parkı 100. Yıl Nikâh Salonu ile dikkat çekiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılına özel yenilenen Gençlik Parkı 100. Yıl Nikâh Salonu hakkında paylaşımda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılına özel yenilenen Gençlik Parkı 100. Yıl Nikâh Salonu hakkında video paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ankara'da her ailenin anısının olduğu eşsiz bir mekân...

1940 yılından beri mutluluğa atılan adımlara şahit olan Gençlik Parkı Nikâh Salonu; Cumhuriyetin 100. Yılına özel yenilediğimiz 600 kişilik modern yüzüyle unutulmaz anlara evet demeye devam ediyor.

Gençlik Parkı 100. Yıl Nikâh Salonu ile aynı yerde bulunan ABB Evlendirme Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz.

Evlendirme Şube Müdürlüğü evlenmek için başvuruda bulunan Türk vatandaşı ve Yabancı uyruklu kişilerin evlilik başvurularını almakta ve Gençlik Parkı içerisinde 1 adet oda nikah salonunda oda nikahı hizmeti ve Ankara mücavir alan sınırları içerinde bulunan çiftlerin belirlediği mekanlara nikah memuru göndererek nikah hizmeti vermektedir.

NİKAH BAŞVURUSUNDA BULUNMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Nüfus Cüzdanı

Belgenin aslı ve fotokopisi birlikte getirilmesi gerekmektedir. On yılı geçmemek şartıyla eski Nüfus Cüzdanları kabul edilmektedir. Nüfus Cüzdanı dışında herhangi bir kimlik belgesi (ehliyet, kurum kimliği vb. ) kabul edilmemektedir.

SAĞLIK RAPORU

Evlenmeye engel bir hastalığının bulunmadığını gösteren sağlık raporları ilgili Aile Hekimliklerince verilmektedir. Sağlık raporunu almak için çiftlerin Aile Hekimlerine başvurmaları gerekmektedir. Sağlık raporunun geçerlilik süresi altı ayı (180 Gün) geçmemelidir. Sağlık raporları üzerinde resim, kaşe, imza olmaması halinde belge kabul edilmemektedir.

FOTOĞRAF

Nikah işlemleri için evlenecek olan çiftin her biri için ayrı ayrı dört adet vesikalık fotoğraf istenmektedir. Evlenme Yönetmeliğine uygun olmayan ve/veya biyometrik veya fotokopi olan fotoğraflar kabul edilmemektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.