Geri dönüşümde büyük keşif: Eski lastikler batarya olacak

Geri dönüşümde büyük keşif: Eski lastikler batarya olacak

Elektrikli araçların revaçta olduğu son dönemlerde bataryaları konusunda sıkıntı yaşanacağı öngörülüyordu. Bir şirket bu sorunu gidermek adına büyük bir keşif yaptı.

Çevre sağlığı açısından geliştirilen ve buna uygun elektrikli araçlar yapılan şu dönemde bazı eksiklikler gün yüzüne çıktı. Bunların başında gelen elektrikli araçların batarya sorunu hakkında bir şirket yeni bir keşif yaptı.

ÇEVRE DOSTU BATARYA

KARAR’da geçen habere göre son yıllarda artan elektrikli araçlarda batarya sorununu ele alan bir şirket, bu üretilen araçlara yetiştirilmek için yapılan bataryaları ele aldı. Üretimi hızlandırılmak adına yapılan bataryaların beklenildiği kadar çevre dostu olmadığı ortaya konuldu. Bu üretilen bataryaların hızla artan elektrikli araçlara yetiştirebilmek adına her maddeden (arasında sağlıksız olanlar da dahil) yapıldığı tespit edildi. Bunun ardından bir şirket bu konu hakkında büyük bir keşif yaptı.

ESKİ LASTİKLER KULLANILACAK

Yapılan keşfe göre kullanılmış eski diye tabir edilen lastikler Piroliz adı verilen bir süreçten geçiyor. Bu sürecin ardından enerji akışı sağlayabiliyor. Yapılan bu işlem ısıyı kullanarak lastikleri çok küçük modüllere kadar düşürüyor. İşlemin sonunda ise oluşan maddenin bataryada kullanılabiliyor. Böylelikle elektrikli araçlarda çevre dostu batarya üretimi sağlanabilir.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.