Manisa’da okula saldırı: Okulların güvenliği güçlendirilmeli

Manisa’da okula saldırı: Okulların güvenliği güçlendirilmeli

Manisa Turgutlu’daki bir lisede meydana gelen silahlı saldırı olayıyla ilgili açıklama yapan eğitimciler, “okul güvenliğinin güçlendirilmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılması” çağrısı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının ikinci haftasında bir meslek lisesinde korku dolu anlar yaşandı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde lise önünde gerçekleşen ve 8 kişinin yaralanmasına yol açan silahlı saldırının şüphelisinin, aynı okulda öğrenim gören 9. sınıf öğrencisi H.O. olduğu tespit edildi.

Olayın ardından gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, saldırıda bir öğrencinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

EĞİTİMCİLERDEN ÇAĞRI

Manisa Turgutlu’daki bir lisede meydana gelen silahlı saldırı olayıyla ilgili açıklama yapan eğitimciler, “okul güvenliğinin güçlendirilmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılması” çağrısı yaptı.

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, silahlı saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, yaralanan öğrencilere acil şifalar diledi, ailelerine, öğretmenlere ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

OKUL GÜVENLİĞİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Özat açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Daha önce eğitim çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin hedef olduğu saldırıların ardından defalarca dile getirdiğimiz çağrımızı yineliyoruz: Okullarımız güvenli alanlar olmak zorundadır. Eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarını yalnızca meydana geldiklerinde konuşmak yeterli değildir. Okul güvenliğinin güçlendirilmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılması ve eğitim kurumlarına yönelik şiddete karşı kalıcı bir güvenlik politikasının oluşturulması artık ertelenemez bir ihtiyaçtır. Bir öğrencimizin ya da eğitim çalışanımızın daha zarar görmesini beklemeden gerekli adımlar atılmalıdır.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.