Gökçek'in çıraklık eseri olarak bilinen iki futbolcu heykeli de kaldırıldı

Gökçek'in çıraklık eseri olarak bilinen iki futbolcu heykeli de kaldırıldı

Gökçek döneminde yaptırılan heykeller Mustafa Tuna'nın göreve gelmesiyle bir bir kaldırılıyor. Dinozor heykelinin ardından Gökçek'in Protokol Yolu üzerine diktiği ve “çıraklık eserim” dediği devasa futbolcu heykelleri de kaldırıldı.

Başkent genelinde Melih Gökçek döneminde yaptırılan ve geçmişte tartışma konusu olan devasa eserler Mustafa Tuna'nın göreve gelmesiyle birlikte bir bir kaldırılıyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binasının önünden kaldırılan fıskiye sonrasında deyim yerindeyse Ankara genelinde tam bir heykel temizliği yapıldı. Ankapark’ın tanıtımı için Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı'na yerleştirilen dinozor maketi ve Kızılay Meydanı’nda yer alan lale heykelinin ardından son olarak Protokol yolu üzerinde bulunan Saray Spor Tesisleri önündeki devasa futbolcu heykelleri kaldırıldı. 

GÖKÇEK'İN ÇIRAKLIK ESERLERİ DE KALDIRILDI

Başkent’te diktiği devasa heykellerle gündemde olan Melih Gökçek'in yaptırdığı bu iki devasa futbolcu heykeli Saray Spor Tesisleri'nin tanıtımı için 2010 yılında 2 aylık uzun bir çalışma sonucunda yerinde monte edilerek dikilmişti. Gökçek'in döneminde Ankara'da ilk dikilen bu iki heykelin eski başkan Gökçek'in çıraklık eseri olduğu biliniyor. Kimi vatandaşlar  "Çiftlik kavşağındaki heykeller Melih Başkan'ın ustalık, Akköprü'dekiler kalfalık eseriyse, 2010 yılında burada yapılan heykeller çıraklık eseridir" diye espri yapıyordu.

HEYKELLER ÇÖP HALE GELDİ

15 metre olduğu tahmin edilen bu iki futbolcu heykeli uzun yıllar bakımsız bir hale bekliyordu. Bu heykeller  önceki akşam Büyükşehir'e bağlı ekipler tarafından vinç yardımıyla kaldırıldı. Heykeller kaldırılış esnasında büyük zarar görerek bir daha kullanılamaz hale geldi. Heykellerin çöp hale getirilmesi görenleri üzdü. 

ANLAMSIZ BİR ŞEKİLDE DURUYORDU

333333333333.jpg

Bölge halkı, "Burada yıllardır anlamsız bir şekilde bekliyordu. Kaldırılması iyi oldu. Zaten yıllardır bakımsızlıktan eskidi gitti; ancak heykellerin kaldırılış esnasında onlara zarar verilmesi bizi üzdü" dedi. Heykellerin nereye götürüldüğü ise bilinmiyor. 

MEHMET DOĞAN: "ANKARA GÖKÇEK PUTLARINDAN TEMİZLENMELİ"

Gazetemiz, Mustafa Tuna'nın göreve geldiği ilk günlerde bu konuyu gündeme getirmişti.  Gazetemize konuşan “Ömrüm Ankara” kitabının yazarı Mehmet Doğan, Gökçek’in Başkent’e diktiği heykelleri “Gökçek’in gereksiz putları” olarak tanımlayarak “Şehrin bu putlardan temizlenmesi gerekiyor” demişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “özel edebiyat ödülü”ne layık görülmüş bir isim olan D. Mehmet Doğan, Ankara’yı 23.5 yıl yöneten Melih Gökçek’e Başkent’e diktiği birçok heykel, kapı ve saat kuleleri üzerinden yüklenerek, bu yapılanların gereksiz ve Başkent’e yük olduğunu kaydetmişti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.