Gönül rahatlığı içinde "evet"

Gönül rahatlığı içinde "evet"

BBP lideri Mustafa Destici, mevcut sistemden derin kaygı duyduklarını belirterek darbeci Anayasa'nın değişmesi için 16 Nisan sabahına kadar "evet" için çalışacaklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gazetelerin ve televizyonların temsilcileriyle önceki gün sabah kahvaltısında bir araya geldi. Destici, 16 Nisan'da yapılacak referandumda "evet" kararı almalarının nedenini açıkladı. 

ANAYASAL VE HUKUKİ BİR SÜREÇ
BBP'nin darbeci anayasanın değişmesi için sürekli destek verdiklerini hatırlatan Dectici, "Türkiye'deki anayasalar, sistem değişiklikleri hep darbelerden sonra yapılmış, darbeciler tarafından hazırlanmış. Türkiye'de ilk defa hür seçimlerle oluşmuş Meclis'imizin komisyonu tarafından bu teklif geçmiş Meclis Genel Kuruluna gelmiş ve burada da kabul edilmiş, şuanda 16 Nisan'da halk oyuna sunulacaktır. Bu tamamen anayasal ve hukuki bir süreçtir" dedi.   

35 SENEDİR ADIM ATILMAMIŞTI
Mevcut sistemden kaygı duyduklarını ve gönül rahatlığı içerisinde "evet" diyeceklerini aktaran Destici, "35 senedir ülkeyi yöneten iktidarlar bu konularda yeterli adımları atmadı. Partiler yasasını ve seçim kanunlarını demokratikleştirmediler. Bu durum bizde 'demek ki bu sistemle olmuyor' kanaati oluşturdu. Mevcut sistem normal baktığımız zaman bir parlamenter sistem ama iyice baktığımızda bir Kenan Evren ve 12 Eylül cunta sistemidir. Onun için biz bu sistem değişikliğini önemsiyoruz" diye konuştu. 

BBP'NİN 5 ÖNCELİĞİ
Hazırlanan 18 maddelik Anayasa taslağının içeriğiyle ilgili de konuşan Destici BBP'nin 5 önceliğini şöyle sıraladı: "1- Üniter yapının muhafaza edilmesi. Bu 18 madde ile üniter yapının garanti altına alındığını görmekteyiz. 2- Türk kimliği ve Türkçe'nin muhafaza konusunda da hassas davranıldığını görmekteyiz. 3- Temel haklar ve inanç hürriyeti. Yeni getirilen sisteme baktığımız zaman temel hakların anayasal güvence altında olduğunu görüyoruz. 4- Darbeler ve darbeciler güçlerinin bir kısmını geçmişte yapılan anayasadan, iç tüzüklerden almaktaydı yine bunların kaldırılmış olduğunu görüyoruz. 5- Kuvvetler ayrılığı prensibinin uygulandığını görüyoruz." 

EVET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Destici son olarak şunları söyledi: "BBP olarak bütün bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra ülkemizin bekası, devletimizin bütünlüğü için 'evet' diyoruz dedik. Sonuna kadar da 'evet'imizi söylemeye devam edeceğiz. 'Evet'in kazanması için tüm gayretimizi göstereceğiz."  


OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.