Google hata bulana para verecek

Google hata bulana para verecek

Teknoloji devi Google, hata bulanlara para ödülü vermeye devam ediyor. Ödül programını güncelleyen şirket, 'üretken yapay zeka' saldırılarını da sisteme dahil etti. İşte Google'dan para ödülü almak için istenenler...

Dünyanın en popüler arama motoru Google, yapay zekadan gelecek tehlikelere karşı harekete geçti. Güvenlik açığı bulanlara para ödülü veren Google, Güvenlik Açığı Ödül Programı'nın (VRP) yapay zekayı da kapsayacak şekilde genişletti.

Google, hata keşiflerine ödül verileceğini söyledi. Güncellenen programa göre özel, hassas bilgileri sızdıran eğitim verilerinin çıkarılmasının keşfedilmesi program kapsamında ödüllendirilecek konular arasında yer alıyor. Google, halka açık, hassas olmayan verilerin gösterilmesi durumunda ödül vermeyecek.

12 MİLYON DOLAR VERMİŞTİ

Google, 2022 yılında güvenlik araştırmacılarına hata keşifleri için toplamda 12 milyon dolar verdi.

Şirket yaptığı açıklamada, "VRP'nin genişletilmesinin yapay zeka emniyeti ve güvenliği konusundaki araştırmaları teşvik edeceğine ve sonuçta yapay zekayı herkes için daha güvenli hale getirecek potansiyel sorunları gün ışığına çıkaracağına inanıyoruz. Aynı zamanda yapay zeka tedarik zinciri güvenliği hakkındaki bilgilerin evrensel olarak keşfedilebilir ve doğrulanabilir olmasını sağlamak için açık kaynak güvenlik çalışmalarımızı da genişletiyoruz" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.