Kıbrıs Türkleri ayakta: İsias hepimizin davası

Kıbrıs Türkleri ayakta: İsias hepimizin davası

Depremde yerle bir olarak çok sayıda sporcu ve rehbere mezar olan Adıyaman Grand İsias Otel kimin, sahibi kim sorularına cevap aranırken, İsias'ta çocuklarını kaybeden Kıbrıs Türkleri ayakta: İsias hepimizin davası

İsias Otel'de çocuklarını kaybeden Kıbrıs Türkleri ayakta: İsias hepimizin davası... Twitter'da gündem olan Kıbrıslı Türklerin İsias Otel tepkisinin detayları şöyle:

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonucu Malatya’daki Avşar Otel’in yanı sıra Adıyaman’daki Grand İsias Otel de yerle bir oldu. Peki Adıyaman Grand İsias Otel kimin, sahibi kim? Yıkılan ve 30 rehbere mezar olan Adıyaman İsias otelde kaç müşteri vardı?

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illerde de yıkımlara neden olan depremde Malatya’daki Avşar Otel’in yanı sıra Adıyaman’daki Grand İsias Otel’in de yıkıldı ve çok sayıda Kıbrıslı genç öğrenciye mezar oldu. Peki Adıyaman Grand İsias Otel kimin, sahibi kim? Yıkılan İsias otelde kaç müşteri vardı? İsias Otel sahibinin Ahmet Bozkurt olduğu ortaya çıktı.

DİĞER BİR MÜTEAHHİT KAÇARKEN YAKALANDI

Hatay'da henüz yeni olmasına rağmen depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un kaçarken yakalanmasıyla, Grand İsias Otel ile ilgili bu soruların cevapları daha önemli hale geldi.

GRAND İSİAS OTEL

Grand İsias Otel, “Hocaömer, Atatürk Bv No:220/A, 02100 Adıyaman Merkez” adresinde bulunuyor. Otel, Adıyaman Arkeoloji Müzesi'ne yürüyerek 3 dakika, Adıyaman Havalimanı'na 21 km uzaklıkta yer alıyor.

adiyaman-isias-otel-yikildi.jpg

OTELDE KİMLER KALIYORDU?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu Adıyaman'ın en büyük oteli olarak bilinen Grand İsias Otel de yıkıldı. Yıkılan Grand İsias Otel’de üniversite öğrencileri ile Kıbrıs Gazimağusa kız erkek voleybol takımından çok sayıda kişi bulunuyordu.

REHBER ADAYLARI DA ENKAZ ALTINDA

Yine TUREB Eğitim Gezisi için Adıyaman’da bulunan 43 rehber adayı, depremde hasar gören Grand Isias Otel'de enkaz altında kaldı. Ve 43 rehberden 30'unun hayatını kaybettiği bildirildi.

kibris-turkleri-ayakta-isias-katilleri-tutuklansin.jpg

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB), 30 rehbere mezar olan Adıyaman İsias Otel hakkında suç duyurusunda bulundu.

KIBRISLI TÜRKLER AYAKTA

İsias Otel'de deprem esnasında Kıbrıslı öğrenciler de bulunuyordu. Yerle bir olan İsias Otel Kıbrıslı genç sporcu öğrencilere de mezar oldu.

Spor müsabakası için gelmişlerdi Adıyaman'a. Kıbrıslı öğrenciler, veli ve öğretmenleri ile can verdi İsias Otel'de.

adiyaman-isias-otelde-hayatlarini-kaybeden-kibrisli-ogrenci-kafilesi.jpg

Twitter'da Kıbrıslı Türkler #isiaskatilleritutuklansın etiketinin ardından şimdi de #isiashepimizindavası etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Paylaşımlarda "İsias’ta kaybettiğimiz 65 can için birlik olmak zamanıdır" deniliyor.

Tweet'lerde rehberlerin ve voleybolcu çocukların üzerine çöken İsias Otel ile ilgili sorumlular hakkında işlem yapılması isteniyor. En başta da otel sahibi Ahmet Bozkurt’tan hesap sorulması talep ediliyor.

isias-otel-hayatlarini-kaybeden-kibrisli-sporcular.jpg

Paylaşımlarda depremde çöken ve çok sayıda kişiye mezar olan İsias Otel ile ilgili "Otel için önceden hasarlı iki bina birleştiriliyor, kaçak katlar çıkılıyor, kolonlar kesiliyor" iddialarında bulunuluyor.

kibris-turk-sporcular-isias-otel-mezar-oldu.jpg

BÖYLE DEFNEDİLDİLER

Yavru Vatan KKTC'den spor müsabakası için geldikleri Adıyaman'da kaldıkları Grand İsias Otel'in depremde yerle bir olması sonucu hayatlarını kaybeden öğrenciler böyle defnedildiler:

kibrisli-turk-ogrenciler-isias-otel-defin-fotografi.jpg

Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum