Güreşten Rio Çıkarması

Güreşten Rio Çıkarması

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Türkiye’yi temsil adına Olimpiyatlara gidecek güreşçi sayısında Dünya ikincisi olduğumuzu belirterek “Bizim amacımız ülkemizi Rio’da başarı ile temsil etmek. Rio’da yarışacak güreşçilerimiz için milletimizin d

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Türkiye Güreş Federasyonunun geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde güreş camiası bir araya geldi. Ankara’da bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın yanı sıra Genel Müdür yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık, dünya şampiyonumuz Taha Akgül, federasyon yetkilileri, eski ve yeni güreşçiler ile pehlivanlar katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Aydın, Türkiye’yi temsil adına Olimpiyatlara gidecek güreşçi sayısında Dünya ikincisi olduğumuzu belirterek “Bizim amacımız ülkemizi Rio’da başarı ile temsil ederek, ay yıldızlı bayrağı göndere çekmektir” dedi.

AMACIMIZ AY YILDIZLI BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKMEK

Federasyon başkanı Aydın da iftardaki konuşmasında Ramazan ayının yardım ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek,  2016 Rio Olimpiyatlarına vurgu yaptı. Aydın, “Hepimizin bildiği gibi olimpiyat olan yılı olan 2016 yılında Rio da yaz olimpiyatları yapılacaktır. Bu olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek 14 sporcumuz yani 14 kotamız var. 14 kota büyük bir rakam. Bu kotayla Rusya’nın ardından dünyada ikinci sıradayız. Bizim amacımız ülkemize ne kadar kota verildiği değildir. Bizim amacımız ülkemizi Rio’da başarı ile temsil etmek. Ay yıldızlı bayrağı göndere çekerek istiklal marşımızı okutmaktır. Bu mübarek günde Rio’da savaşacak güreşçilerimiz için milletimizin duasını bekliyoruz” diye konuştu.

SENEYE RİODA KAZANDIĞIMIZ MADALYALARI KUTLAYACAĞIZ

Güreşin bugüne kadar kazandığı olimpiyat şampiyonlukları ile gurur duyduklarını ifade eden Kocakaya, “Güreş, Türkiye’nin her zaman yüz akı oldu. Biz camia olarak ülkemizin her zaman yüzünü güldürdük. Bu zamana kadar alınan başarılar bizleri hep gururlandırdı. Bu sene olimpiyat senesi, bu yıla kadar sporcularımız birçok olimpiyattan başarı ile döndü. Bir sonraki iftarımızda inşallah Rio'da kazandığımız madalyaları kutlayacağız” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.