Güvenilir sütün adresi "SÜTMATİK"

Güvenilir sütün adresi "SÜTMATİK"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin , BELSO aracılığıyla geçtiğimiz ay vatandaşların hizmetine açtığı ve çiğ süt satışının yapıldığı Güvenpark'ta bulunan Sütmatiğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye'de ilk toplu süt otomatı satın alan kurum olan Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kaliteli, hijyenik ve güvenilir süt alabilmesi için BELSO aracılığıyla Başkentte sütmatik projesini hayata geçirmişti.
İlk sütmatik geçtiğimiz mayıs ayında Kızılay Güvenpark'a kuruldu. Özel araçlara yerleştirilen süt otomatlarıyla kaliteli, hijyenik,sağlıklı ve uygun fiyata çiğ süt satışının gerçekleştirildiği sütmatiğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tüketime hazır çiğ süt sağımdan itibaren 24 saat içinde tüketiciye sütmatikler aracılığıyla ulaştırıyor. Vatandaşlar, otomatlara attığı parayla sütlerini alabiliyor. Öyle ki süt almak isteyen vatandaşların otomatta sıra oluşturmaları dikkatleri çekiyor.

SÜTTEN MEMNUN KALDIK

Güvenpark'ta bulunan sütmatikden sütlerini alan vatandaşlar projeden memnun olduklarını belirterek, "Ülkemizde sütle ilgili sürekli her yönüyle bir söylenti var. Fiyatı, güvenirliği ve hijyeni ile ilgili olarak. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi'ne böylesine güzel bir proje için çok teşekkür ederiz. Bildiğimiz kadarıyla şimdilik sadece Kızılay'da var sütmatik ilk olarak buraya konuldu. Daha sonra farklı birçok noktaya kurulacakmış. Bizler açısından son derece iyi olacak. Buradan ilk deneme amaçlı almıştık sütü oldukça memnun kaldık. İçimiz rahat bir şekilde sütlerimizi tüketiyoruz. Aklımızda soru işareti yok. Sonuçta Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde bu hizmet veriliyor. Sütler sağımdan sonra 24 saat içerisinde bizlere ulaştırılıyormuş. Diğer noktalara açılmasıyla sütte ulaşımımız daha kolaylaşacak. Şimdilik Kızılay'da bulunan sütmatikden süt almaya devam ediyoruz." diye konuştu.

SÜTMATİK NASIL ÇALIŞIYOR?

Otomatlar, sütün soğuk zincir bozulmadan hijyenik koşullarda tüketiciye ulaştırılması hedefi doğrultusunda çalışıyor. Ortam sıcaklığı ne olursa olsun, otomatlar sayesinde süt, ayarlanan ısıda (4 -C) tutuluyor. Sütün sıcaklığının belirlenen değerin üzerine çıkması durumunda, otomat süt vermiyor. Otomatlar her gün dezenfekte ediliyor. İçerdiği süt, 24 saati, yani yasal kullanım süresini geçtiğinde makine alarm veriyor. Belirlenen süt fiyatına göre atılan para tutarına karşılık gelen miktarda süt veriyor. BELSO’dan boş şişe satın alınabileceği gibi, vatandaşlar kendilerine ait süt kabını hazneye yerleştirerek, sütünü istediği miktarda alabilecek. Otomatlar, atılan para kadar süt verecek.
Büyükşehir Belediyesi ve BELSO ile ortaklaşa gerçekleştirilen projenin hedefi, özel araçlara yerleştirilen süt otomatlarıyla, kaliteli, hijyenik ve sağlıklı süt satışı ile birlikte süt tüketimini artırmak. 


İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.