HABERVAKTİM YAZDI ASKİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

HABERVAKTİM YAZDI ASKİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

“Fosseptik çukurları hastalık saçıyor” başlığı ile gündeme getirdiğimiz kanalizasyon probleminin giderilmesiyle ilgili ASKİ çalışmalara başladı ancak seçimler nedeniyle çalışmalar yarım bırakıldı. Mağdur olan apartmanların ikisinin mağduriyetleri giderili


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Mamak’taki kanalizasyon problemini Habervaktim’in gündeme getirmesinin ardından ASKİ çalışma başlattı. Gazetemizin 23 Ekim 2015 tarihli sayısında “Ankara’nın göbeğinde utanç manzarası” başlığı ile manşetten gündeme taşıdığı Mamak Mutlu Mahallesi 723/3 Sokak’taki kanalizasyon problemiyle ilgili yaptığımız haberin ardından çalışmalar başladı ancak yarım bırakıldı. Habere konu olan üç apartmandan ikisinin problemi giderilirken geriye kalan apartmandaki problem devam ediyor. Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mutlu Mahallesi muhtarı Yaşar Akalın, “çalışma yapan ekipler, seçim nedeniyle çalışmalara ara verdiklerini, Kasım ayının 2’sinde geleceklerini söylediler ama gelmediler” ifadelerini kullandı. Akalın, mağduriyetin devam ettiğini sözlerine ekledi.
ÇALIŞMALAR BİR AN ÖNCE TAMAMLANSIN
Sokakta yaşayan vatandaşlar, en sonunda çalışmalar başladı ifadelerini kullanırken yarım kalan yerin bir an önce tamamlanmasını istediler.
580 SOKAK MEŞHUR OLDU
Söz konusu problemle ilgili olarak gazetemize konuşan Mutlu Mahallesi Muhtarı Yaşar Akalın, sözü edilen problemin yaşandığı sokağın eski isminin 580 sokak olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti: “580 sokak, belediyenin problemle ilgili çeşitli platformlarında meşhur oldu. Çünkü o kadar çok başvuru olmuş ki bütün memurlar 580 sokağı ezberlemişler. Ama maalesef problem hâlâ çözülmedi.
GELECEĞİZ DEDİLER GELMEDİLER
Seçimden önce belediyeden ihale alan şirketin sözü edilen sokakta çalışmalara başladığını ama tam tamamlamadan çalışmaları durdurduklarını söyleyen Akalın, şunları söyledi: “Çalışmaya gelen ekipler, seçim nedeniyle kazı yasağı olduğunu, bu yüzden çalışmalara seçimden sonra devam edeceklerini ifade ederken 2 Kasım’da geleceklerini söylediler. Ama yine gelmediler. Sokakta vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.”
MUHATAP BULAMIYORUZ
Muhtar Akalın, problemin detaylarına yönelik bilgiler verirken sözlerine şöyle devam etti: “Problemin yaşandığı yerde yolun üzerine evler yapıldı, gecekonduların olduğu yere de yol yapıldı. Dolayısıyla eski alt yapı yolun altında kaldı ve apartmanların kanalizasyon giderleri bağlanamadı. Hal böyle olunca problemin muhatabının kim olduğu belli değil… Şikâyet için kanal yatırıma gidiyoruz, ASKİ’ye yönlendiriyorlar. ASKİ’ye gidiyoruz, ihaleyi alan şirkete yönlendiriyorlar. Dolayısıyla bir muhatap bulamıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.