Habervaktim Yazdı Başkent Elektirik Açıkladı

Habervaktim Yazdı Başkent Elektirik Açıkladı

Başkent Elektrik, gazetemizin 12 Ağustos Çarşamba günü Ankara’daki elektrik kesintilerini gündeme getirdiği ‘Başkent Elektrik Bezdirdi’ başlıklı haberi ve söz konusu kesintilere yönelik gazetemize özel açıklama yaptı. Açıklamada kesintilerin nedenleri aç



ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM

Gazetemiz Ankara’daki elektrik kesintilerinin vatandaşları mağdur ettiğini ve bir an önce yetkililerin problemi çözmesi gerektiğini 12 Ağustos Çarşamba günü ‘Başkent Elektrik Bezdirdi’ başlığı ile duyurmuştu. Başkent Elektrik konuyla ilgili gazetemize özel açıklama yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada elektrik kesintilerinin nedeni iki ana başlık altında açıklandı.
ELEKTRİKLER PLANLI KESİLİYOR

Elektriklerin bazı bölgelerde planlı olarak kesildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Şebeke üzerinde yapılacak olan bakım, iyileştirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle, çalışmalar esnasında can ve mal güvenliği risklerini ortadan kaldırmak amacıyla, işlem yapılacak bölgenin planlı bir şekilde enerjisinin belli bir dönem için kesilmesi gerekmektedir. Bu kesintilerden 48 saat öncesinde, web sitemiz, çağrı merkezimiz ve basın kuruluşları kanalıyla kamuoyunu bilgilendirmekteyiz.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLAR TARAFINDAN KESİLİYOR

Söz konusu açıklamada bazı bölgelerde elektriklerin üçüncü şahıslar tarafından kesildiği vurgulanırken şu bilgiler verildi: “Elektrik şebekesi genel itibariyle yeraltı ve yerüstü (havai) nakil hatlarından oluşmaktadır. Bu hatlar üzerinde, hava muhalefeti, üçüncü şahıslar tarafından yapılan kazı çalışmalarında verilen hasarlar ve dışarıdan iznimiz dışında yapılan müdahaleler gibi nedenlerle arızalar oluşabilmektedir. Bu arızalar, tespit edilmesinin ardından ekiplerimiz tarafından en kısa sürede giderilmektedir. Arıza sayısının azaltılmasına yönelik ve yasal yükümlülüğümüz gereğince yapılan trafo merkezi bakımları sırasında İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına uygun olarak her trafo merkezi için gerekli bakim seviyesine göre bir kaç saatlik enerji kesintisi yapılmaktadır.”

KAZI ÇALIŞMALARI NEDENİYLE KESİNTİLER OLDU

Açıklamada, haberimizde duyurduğumuz Sincan, Mamak ve Keçiören bölgelerindeki elektrik kesintilerine yönelik ise şu bilgiler verildi: “Haberinize konu olan Mamak, Sincan ve Keçiören bölgelerinde son 10 günlük arızalar incelendiğinde kesintilerin sebepleri üçüncü şahıslar tarafından yapılan kazı çalışmaları olduğu tespit edilmiştir.”

10 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDEKİ BAŞVURULAR GEÇERLİ

Elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların hasar gören cihazlarına yönelik ise şu açıklamalar yapıldı: “Hasar gören cihazlar, Elektrik Dağıtım ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’nin ilgili maddesi uyarınca; elektrik şebekesinde yaşanan arızalarda, kullanıcının kendi hatasından kaynaklanmaması kaydıyla, kullanıcıya ait teçhizatta ortaya çıkan ve dağıtım şebekesinden kaynaklanan hasara ilişkin zararın tazmini için kullanıcı tarafından dağıtım şirketine zararın ortaya çıktığı tarihten itibaren 10 (on) iş günü içerisinde yapılan başvurular değerlendirilmektedir. Burada önemle belirtmek isteriz ki, dağıtım sistemimizde oluşan her kesinti müşterilerimizin tesis ve teçhizatında hasara neden olmamaktadır. Bazı kesinti ve hasarlar, 3. Şahıslar veya doğa olayları kaynaklı olabileceği gibi kullanıcının iç teçhizatından veya arızalanan cihazın ekonomik ömrünü doldurmasından da kaynaklanmaktadır.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Söz konusu açıklamada mevcut şebekenin iyileştirilmesi, yenilenmesi ve bölgedeki yeni enerji taleplerinin karşılanması için yatırım ve operasyon çalışmalarımız devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.