Hac yolculuğu için Diyanet’ten son çağrı: 72 saat kaldı

Hac yolculuğu için Diyanet’ten son çağrı: 72 saat kaldı

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2027 yılı hac organizasyonuna katılmak isteyen vatandaşlara önemli bir hatırlatma yaptı. Ön kayıt ve kayıt güncelleme işlemlerinin tamamlanması için tanınan sürenin bitimine üç gün kaldığı bildirildi.

2027 yılında hac ibadetini yerine getirmeyi planlayan vatandaşlar için başvuru sürecinde sona yaklaşıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 18 Mayıs tarihinde başladığı ve 19 Haziran 2026 tarihinde tamamlanacağı belirtildi.

Hac organizasyonunda yer almak isteyen adayların işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmesi gerekiyor. Yetkililer, başvuru süresinin sona ermesine kısa bir zaman kaldığını hatırlatarak vatandaşların işlemlerini son güne bırakmamaları gerektiğini ifade etti.

Resim

KAYIT GÜNCELLEME İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ

Açıklamada, kayıt yenileme ve bilgi güncelleme işlemleri sırasında herhangi bir ücret talep edilmediği vurgulandı. Hac kurasına daha önce katılmış olan adayların da mevcut bilgilerini kontrol ederek gerekli düzenlemeleri belirtilen süre içerisinde tamamlaması gerektiği kaydedildi.

Hac başvuru sürecinde kişisel bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde sisteme işlenmesi, ilerleyen aşamalarda yaşanabilecek olası sorunların önüne geçilmesi açısından önem taşıyor. İlgili işlemler yalnızca dijital ortam üzerinden yürütülüyor.

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaş için kayıt döneminin tamamlanmasına sayılı günler kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, başvuru hakkından yararlanmak isteyen adayların belirlenen tarihler arasında işlemlerini tamamlamasını isterken, süre sonunda sistemin başvurulara kapatılacağı bilgisini paylaştı.

2027 hac organizasyonuna katılmayı planlayan vatandaşlar, ön kayıt ve güncelleme işlemlerini 19 Haziran tarihine kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Sürecin tamamlanmasının ardından hac organizasyonuna ilişkin sonraki aşamalar ilgili kurum tarafından duyurulacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.