Hacettepe’de Uluslararası Öğrenci Günü

Hacettepe’de Uluslararası Öğrenci Günü

Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Günü’nde Afrika’dan Balkanlara, Orta Doğu’dan Asya’ya ve Güney Amerika’dan Avusturalya’ya kadar birçok ülkeden öğrenciler, kendi kültür ve âdetlerinden örnekler sergiledi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Birimi ve Uluslararası Öğrenci Komisyonu’nun işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Günü” etkinliğinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi. 30 ülkenin Beytepe Yerleşkesi’nde stant açtığı etkinlikte öğrenciler, yerel kıyafetleriyle dans edip şarkılar söyledi ve ülkelerinin meşhur yemeklerini tanıttı. Yabancı öğrencilerin kültürlerini sergileyip kaynaşma fırsatı bulduğu etkinlikte barışa, dostluğa ve eğitime vurgular yapıldı.

SENEYE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ORGANİZASYON

Açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Timur Han Gür, uluslararasılaşmış üniversitelerin önemine dikkat çekti. Gür, “Yerel üniversite yerine uluslararasılaşmış üniversiteler olmalı. Uluslararasılaşmış üniversiteler çağı belirleyen, öncü üniversitelerdir. Bu anlamda çok ciddi bir çaba göstermemiz gerekiyor” dedi ve seneye çok daha büyük bir organizasyon planladıklarını belirtti.

TÜRKİYE’DE SADECE HACETTEPE’DE YAPILIYOR

100 ülkeden yaklaşık 2 bin uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü Hacettepe Üniversitesi’nde, her yıl Mayıs’ın ilk haftası “Uluslararası Öğrenci Günü” etkinliği gerçekleştiriliyor. Türkiye’de sadece Hacettepe’de düzenlenen bu etkinlik, yabancı öğrencilerin üniversiteye adaptasyonuna yardımcı olmak ve entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla yapılıyor. Farklı kültürlerden gelen öğrencileri bir araya getiren bugün, barış ve uyum günü olarak nitelendiriliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.