Haftada 1 gün ders işlenmeyecek: Öğrenciler oyun oynayacak

Haftada 1 gün ders işlenmeyecek: Öğrenciler oyun oynayacak

Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir eğitim camiası ve vatandaşlar tarafından büyük bir merak ve beklenti içinde takip edilen müfredat değişikliğini ile ilgili ilk bilgiler geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir beklenen müfredat değişikliğinin ilk adımını attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencileri heyecanlandıracak bir uygulama hayata geçiriliyor. Haftada bir gün okullarda ders işlenmeyecek.

Oyun günü uygulamasının temel hedefi öğrencilerin okulu daha çok sevmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerini desteklemek. Bakanlık bu sayede öğrencilerin sınıf ortamında daha mutlu, motive ve başarılı olacağını düşünüyor.

1.jpg

DEVAMSIZLIK KONTROL EDİLECEK

Oyun günlerinin derslerden muaf olması, öğrencilerin tatil yapabilecekleri anlamına gelmiyor. Devamsızlık yoklaması bu günlerde de alınacak ve öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımları takip edilecek. Böylece öğrencilerin oyun günlerini ihmal etmemesi ve sosyal etkileşimlerden faydalanması sağlanacak.

Yeni uygulama ile ilgili olarak veliler arasında birçok soru işareti bulunmakta. Özellikle oyun günlerinin akademik başarı üzerindeki etkisi ve öğrencilerin bu günleri nasıl değerlendirecekleri konuları merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı uygulamanın öğrencilerin genel gelişimine olumlu katkılar sağlayacağını ve sürecin titizlikle takip edileceğini belirtiyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.