Haftanın vizyon filmleri izleyiciyle buluşuyor: 11 yeni yapım sinemalarda
Sinema salonlarında bu hafta romantik komediden dramaya, biyografiden animasyona kadar geniş bir yelpazede 11 film gösterime girdi. Türk ve yabancı yapımlar arasında “Gelin Takımı 2”, “Derun” ve “Yapay Zeka” dikkat çekiyor.
Kültür ve eğlence dünyasında hareketli bir hafta yaşanıyor. Türkiye genelindeki sinema salonlarında vizyona giren 11 yeni film, farklı türleriyle izleyicilerin beğenisine sunuldu. Başrollerinde Seda Bakan, Şebnem Bozoklu, Ecem Erkek ve Mehmet Günsür’ün yer aldığı “Gelin Takımı 2”, romantik komedi sevenlerin ilgisini çekmeye aday. Doğa Can Anafarta’nın yönetmenliğini üstlendiği film, arkadaş grubunun bekarlığa veda partisi sırasında yaşadığı olaylara odaklanıyor.
Yerli yapımlar arasında bir diğer dikkat çeken film ise “Öğretmen 2” oldu. İnci Balabanoğlu Ahıska’nın yönettiği filmde Önder Açıkbaş, Asuman Dabak ve Öykü Çelik rol aldı. Yapım, Trabzon’da görev yapan bir öğretmenin uyum süreci ve iki köklü ailenin rekabeti etrafında gelişen olayları konu alıyor.
SANAT VE BİYOGRAFİ TÜRLERİ PERDEYE TAŞINIYOR
Müge Uğurlar’ın yönettiği “Derun”, Mevlana Celaleddin Rumi’nin Mesnevi’sinden esinlenen bir dram filmi olarak izleyiciyle buluşuyor. Filmde Hatice Aslan, Furkan Andıç ve Güven Kıraç rol alıyor. ABD yapımı “Pişmanım Ama” ise Colleen Hoover’ın çok satan romanından uyarlandı ve trajedinin ardından yeniden sevgiye ulaşmaya çalışan bir ailenin hikayesini anlatıyor.
Fransa ve Belçika ortak yapımı “Yapay Zeka”, yazarlık sürecinde teknolojiden yardım alan bir edebiyatçının yaşadıklarını işliyor. Scott Cooper imzalı “Springsteen: Hiçlikten Kurtar Beni” filmi ise müzisyen Bruce Springsteen’in Nebraska albümünün hazırlık dönemine odaklanıyor.
KLASİKLER VE ANİMASYONLAR YENİDEN BEYAZ PERDEDE
2003 yapımı “Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti”, uzun bir aradan sonra tekrar izleyiciyle buluşacak. Ayrıca “Fetih 1453” ve korku türündeki “Zifr-i Cin Azap” da yeniden vizyona giren yapımlar arasında yer aldı. Haftanın animasyonları arasında “Evcil Hayvanlar Yolda” ve “Kutup Köpekleri 3” çocuklar ve aileler için eğlenceli alternatifler sunuyor. Sinemaseverler, 11 yeni yapım arasından farklı türlerdeki filmleri izleme fırsatı bulacak.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.