Hamamarkası’na YENİ KAFE

Hamamarkası’na YENİ KAFE

Altındağ Belediyesi’nin hayata geçirdiği restorasyon projesi ile son dönemde Başkent’in en gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelen Hamamönü ile Hamamarkası şu soğuk kış günlerinde de son derece hareketli. 

Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi’nin hayata geçirdiği restorasyon projesi ile son dönemde Başkent’in en gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelen Hamamönü ile Hamamarkası şu soğuk kış günlerinde de son derece hareketli.  

KIŞIN BİLE CIVIL CIVIL
Kimi sıfırdan inşa edilen, kimi yenilenen tarihi Ankara evleri ile yepyeni bir görünüme bürünerek, Ankara’nın turizm ve kültür merkezlerinden biri haline gelen Hamamönü’nde insan yoğunluğu kışın da devam ediyor. Hamamönü özellikle üniversite öğrencilerinden geçilmiyor. Hamamarkası ise daha çok düğün, nişan, kına, söz, sünnet, davet gibi değişik organizasyonlar için tercih edilen bir merkez haline gelmiş durumda. Hamamarkası ayrıca, eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapan sivil toplum kuruluşlarının çokluğu ile dikkat çekiyor. Hamamarkası’nda STK’lar değişik günlerde kültürel, sanatsal, hatta siyasi toplantılar gerçekleştiriyor, geceler düzenliyor. 

TURİSTLERİN UĞRAK YERİ
Şehir dışından bile insanlar geliyor, Hamamönü’nü, Hamamarkası’nı gezmeye. Bölgede ayrıca şu kış günleri bile yabancı turist de görülüyor. 

YENİ KAFELER AÇILIYOR
Bölgedeki bu canlılık inşaat ve emlak sektörüne de olumlu yansıyor. Hamamarkası’nda yeni yapılan tarihi dükkanlar, konakların alıcısının hayli fazla olduğu gözleniyor. Hamamarkası’nda yeni yeni dükkanlar açılıyor. 
Khaldi Kahve Evi de bunlardan biri. Khaldi Kahve Evi’nin sahibi  mekanın sadece bir kahve evi değil, kültür evi de olması için mücadele vereceğini söylüyor. Mekanda, her kesimden insanın okuyabileceği kitapların bulunduğu bir kütüphane tasarladığını aktarıyor. 

KAHVEYİ BULAN ÇOBAN’DAN GELİYOR
Hamamarkası’ndaki yeni kafe ismiyle de dikkat çekiyor. Mekan sahibi “Khaldi” isminin nerden geldiğini şöyle açıklıyor: “Kafemizin adı Habeşistan’da kahveyi bulan çobanın adı, 8. yüzyılda çobanlık yaparken Haldi kahveyi buluyor. Bizde onun ismini kafemizin adına verdik ve İngilizce yazılış şekliyle tabelamıza yazdık. Türkiye’de pek bilinmiyor ama Lübnan, Ürdün gibi bölgelerde Haldi’nin ismi çok sık kullanılıyor.  

Kahve daha çok keyif için, sakinleşmek ve rahatlamak içiliyor, bizde bunu kültürel aktivitelerle harmanlayıp insanlara hizmet vermek istedik. Buraya daha çok kültürel alanda etkinlik yapmak isteyen arkadaşlar geliyor, hem kahvelerini içip hem de kitap tartışması yapan grupları ağırladık. Revaçta kitap kafelerden ziyade bir kültür kafesi olarak düşündük, imza günleri düzenliyoruz burada aynı zamanda yazarları kültürel tartışmalar için davet ediyoruz. STK’lar toplantılarını burada gerçekleştirebiliyor, edebi ve kültürel alanda etkinliklerimiz oluyor”.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.