Hamaney’in son anlarına ait görüntü ortaya çıktı

Hamaney’in son anlarına ait görüntü ortaya çıktı

İran devlet medyası, saldırılarda hayatını kaybettiği belirtilen Ali Hamaney’e ait son görüntüleri yayımladı. Paylaşılan kaydın, olaydan dakikalar önce çekildiği ifade edildi.

Ali Hamaney’in yaşamını yitirmesinin ardından dikkat çeken bir görüntü kamuoyuna sunuldu. İran devlet medyası tarafından servis edilen kayıtta, Hamaney’in ofisinde bulunduğu sırada Kur’an-ı Kerim okuduğu anların yer aldığı görüldü. Güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtilen görüntünün, saldırıdan kısa süre önceye ait olduğu aktarıldı. Kadrajda ayrıca Ruhullah Humeyni ve Kasım Süleymani’ye ait fotoğrafların da bulunduğu dikkati çekti.

ÇOK SAYIDA ÜST DÜZEY İSİM ÖLDÜRÜLDÜ

hamaney-2.jpg

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi. ABD ile İsrail'in 28 Şubat günü İran'a başlattıkları saldırılar sonucu başta İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney olmak üzere çok sayıda üst düzey isim ve yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

Ali Hamaney'in yerine ise oğlu Mücteba Hamaney geçti.

Kaynak:HABER MERKEZİ / AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.