Hatay mutfağı lezzetli yemekleriyle Başkent’e taşındı

Hatay mutfağı lezzetli yemekleriyle Başkent’e taşındı

AKM, bu yıl 6.’sı düzenlenen Hatay Tanıtım Günlerine ev sahipliği yapıyor. 5 Kasım Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak tanıtım günleri Başkentlileri bekliyor.

Künefenin başkenti olarak bilinen Hatay’a ait birçok değer Atatürk Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Hatay’ın yöresel lezzetleri, el sanatları, doğal güzellikleri ve kültürel hayatı tüm yönleri ile tanıtılıyor. 5 Kasım Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak fuarda Hatay künefesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Künefeye yoğun ilgi

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım günlerinde vatandaşların en çok ilgi gösterdiği ise yöresel lezzetler oluyor. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği tanıtım gününde Hatay’ın yöresel lezzetleri Başkentlilerle buluşturuluyor. Vatandaşların en çok merak ettiği şey ise künefe oluyor. Künefe yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar tanıtım günlerinden memnun olduklarını dile getiriyor.

Osmanlı köyü projesi renk katıyor

Tanıtım gününde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği diğer bir alan ise Kırıkhan Belediyesi tarafından tanıtım için kurulan Osmanlı Köyü Uygulama Projesi oldu. Tanıtım günlerine renk katan proje, Osmanlı döneminde köy hayatını anlatıyor. Gazetemize projeyi değerlendiren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, projenin amacının gelecek nesillere geçmiş tarihimizi öğretmek olduğunu söylüyor.

Osmanlı dönemindeki köy hayatı yaşatılıyor

Başkan Yavuz, “Yeni yetişen nesillerimizin tarihinden kopuk olmaması için bir Osmanlı Köyü Projesi geliştirdik. Kaybolan mesleklerimizi, o dönemdeki görselliği yaşatacak hareketli maketler ile böyle bir konsept oluşturduk. Bu kendi ilçemizde yaşattığımız bir projedir. Ankaralı hemşerilerimizde bu uygulamayı görmesi için projeyi ayaklarına kadar getirdik.” dedi.

Tüm başkentlileri bekliyoruz

Başkan Yavuz özellikle çocukların aileleri ile birlikte projeyi gezerken tarihini öğrendiğini, sadece öğrenme ile kalmayıp o dönemin yaşamını, mesleklerini, giyim tarzlarını göreceğini bu yüzden tüm başkentlilere fuar alanını ziyaret etmeleri için çağrıda bulundu. Sensörlü maketleri konuşturmayı da hedeflediklerini söyleyen Başkan Yavuz, “Tek amacımız çocuklarımıza tarihimizi öğretmek.” dedi.

Ankaralı hemşerilerimize görsel şölen hazırladık

 Vatandaşlar tarafından ilgi çeken diğer bir projeyi ise Başkan Yavuz şöyle tanımlıyor, “Amik gölünün son gözyaşı dediğimiz Kırıkhan sınırları içerisinde Gölbaşı dediğimiz bir gölümüz var. Üzerinde endemik bitkilerin olduğu, 184 tane kuş çeşidini barındıran dünyada görülmeye değer bir mirasımız ile ilgili bir sergi açtık. Ankaralı hem şerilerimize bu zenginliği tattırmak ve onlara görsel bir şölen yaşatmak istedik.” dedi.

Medeniyet ve hoşgörünün başkenti

Vatandaşların en çok ilgi gösterdiği il tanıtım günlerinin başında Hatay’ın gelmesini de değerlendiren Başkan Yavuz, Hatay’ın medeniyet ve hoşgörünün başkenti olduğunu ifade ediyor. Vatandaşların özellikle Hatay gününe ayrı bir ilgi göstermesinin nedeninin hoşgörü şehri olmasından kaynaklandığını belirten Yavuz, insanların birbirine olan hoşgörüsü, kardeşliği ve kültürel zenginlikler tanıtım gününe olan ilgiyi artırdığını belirtiyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.