Hatay usulü DÖNER FURYASI

Hatay usulü DÖNER FURYASI

Başkent’te aranan lezzetlerden biri haline gelen Hatay usulü, dönerci esnafında bir dönüşüm başlattı.

Hatay’a özgü olarak bilinen lavaşta döner tüm yurtta bilinir hale geldi. Ülke çapında Hatay usulü olarak bilinen döneri vatandaşlar çok sevdi. Klasik döner yerine Hatay usulünü tercih eden halk, dönercilerde bir dönüşümün başlamasına yol açtı. Başkent halkının da beğenisini kazanan Hatay döneri her yerde görülür oldu. Mamak’ta döner ustalarından Erdem Özler yoğun talep sonucu Hatay’a gidip bunu uygulamaya başladı. “Günde üç öğün Hatay usulü döner yiyen müşterilerimiz var” diyen Özler, talepten dolayı memnun olduğunu belirtti. Ülkede yayılan Hatay usulü döner furyası ile işleri iyi giden esnafın yüzü gülüyor.

ÜÇ ÖĞÜN BUNU YİYEN VAR
Hatay usulü dönerin Başkent’te çok sevilen yiyeceklerden birisi haline geldiğini söyleyen Erdem Özler, “Hatay’da uzun yıllar yapılan döner ülkede yayılmaya başladı. Başkentliler de bunu çok sevdi. Talep çok olunca bizde buna geçtik. Ben Hatay’a gittim, orada nasıl yapıldığını, neler kullanıldığını öğrendim ve buraya gelip uygulamaya başladım. Yaptığımız dönerleri de insanlar beğeniyor. Gerek dükkanımıza gelerek gerekse sipariş vererek talepte bulunuyorlar. Günün üç öğünü Hatay usulü dönerle karnını doyuran müşterilerimiz var. İnsanlar o kadar çok seviyorlar bunu” dedi. 

YAPIMI ÖZEL, LEZZETİ FARKLI
Klasik ekmek arası dönerle Hatay dönerinin arasındaki farkları anlatarak neden bu derece sevildiğini belirten Özler, “Önceden döneri ekmek arası veriyorduk. Ekmeğin arasına soğan, salata ve et koyuyorduk. Ancak Hatay usulünün kendine özgü malzemeleri var. Mesela kıvırcık olmuyor bunda iceberg marul kullanmak zorundayız. Patates kızartması, özel baharatları ve sosuyla farklı bir lezzet oluyor. Ayrıca Hatay döneri lavaşa yapılıyor. Bu lavaş özel olarak kızartılıyor, çok yumuşak olmuyor ve bunu hazırladığımız bir sosla ıslatıyoruz. Bunlarla harmanlanınca ortaya farklı güzellikte bir lezzet çıkıyor” şeklinde anlattı.  

ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR
Hatay usulünün yaygınlaşması ve çokça tüketilir olması dönerci esnafının yüzünü güldürüyor.  Vatandaşın talebi ile işleri artan dönerci Erdem Özler, “İçindeki bol malzemesi ile doyurucu bir özelliğe sahip. Fiyatının da uygun olması tercih sebebi. Bu yüzden vatandaşlar tarafından fazlaca talep görüyor. Bütün dönerciler Hatay usulüne geçti. Eskiden yapılan ekmek arası dönerler artık tutulmuyor. Yaklaşık iki yıldır Hatay döneri meşhur oldu ve Ankara’da yayılmaya başladı. Müşterilerimiz ve biz de bu alışverişten memnunuz. Biz onlara güzel lezzetler sunuyoruz onlar da bizi talep ediyor” şeklinde konuştu. 

HAKAN ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.