Haymana’daki uçak kazası sonrası valilik ve bakanlık sahada inceleme yaptı
Haymana’da meydana gelen ve Libya Genelkurmay Başkanı ile beraberindeki heyetin yaşamını yitirdiği uçak kazasının ardından, Ankara Valisi Vasip Şahin ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olay yerinde incelemelerde bulundu.
Ankara Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, Haymana ilçesi sınırlarında yaşanan uçak kazasının ardından devletin ilgili tüm birimleri hızla harekete geçti. Ankara Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte kaza alanına giderek yürütülen çalışmaları yerinde takip etti. İncelemeler kapsamında hem olay mahallinde hem de oluşturulan kriz ve koordinasyon merkezinde değerlendirmeler yapıldı.

ARAMA, KURTARMA VE ADLİ SÜREÇ TAKİBİ
Kaza sonrasında başlatılan arama, kurtarma, güvenlik ve adli işlemler, ilgili kamu kurumlarının katılımıyla titizlikle sürdürüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olay yerinde yaptığı açıklamalarda yürütülen faaliyetler hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Açıklamalarda, güvenlik önlemleri ile birlikte delil toplama ve adli soruşturma süreçlerinin eş zamanlı olarak devam ettiği ifade edildi.

VALİLİKTEN TAZİYE MESAJI
Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kazada hayatını kaybeden Libya Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki heyet için taziye dilekleri iletildi. Açıklamada, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Libya halkına başsağlığı temennisine yer verildi. Kazaya ilişkin sürecin, yetkili kurumlar tarafından yakından izlenmeye devam ettiği belirtildi.
Yetkililer, kazaya ilişkin tüm gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını ve sürecin mevzuat çerçevesinde sürdürüleceğini aktardı. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı, sahadaki çalışmaların koordinasyon içerisinde devam ettiğini duyurdu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.