Hedef uygulamalı eğitim atölyesi

Hedef uygulamalı eğitim atölyesi

Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, oda olarak yürüttükleri çalışmalara ve otomotiv sektörüne ilişkin Habervaktim’e açıklamalarda bulundu.

Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirterek hedeflerinin uygulamalı eğitim verebilecekleri bir atölye açmak olduğunu söyledi.

DÜKKÂNLARIN YÜZDE 80’İ SİGORTALI

Oda olarak gerçekleştirdikleri güvenlik hizmetiyle esnafın en büyük sorunlarından birisini çözdüklerini dile getiren Arslanoğlu,” Şaşmaz Oto Sanayi'nde yer alan esnafın yüzde 80'inin dükkânı sigortalı durumda. Biz oda olarak yaptığımız bir anlaşmayla uygun fiyata dükkânları sigortaladık. Sizlerin de bildiği gibi sanayi bölgelerinde hırsızlık, yangın gibi olumsuz olaylar yaşanabiliyor. Bu olaylardan esnafımızın mağduriyet yaşamaması için bu sigorta çalışmasını oda olarak gerçekleştirdik. Esnaf arkadaşlarımızda oldukça memnunlar olumlu geri dönüşler geliyor.” dedi.

Şaşmaz'da dükkânların güvenliğini bütün yönleriyle düşündüklerini anlatan Arslanoğlu, ” Hem özel güvenlik birimi oluşturduk. Hem de dükkânlarımıza sigorta yaptırdık. Sigortası olmayan yüzde 20'lik kısmı da en kısa sürede sigortalayacağız. Şaşmaz Oto Sanayi'nde sigortasız dükkân kalmayacak. Geçmiş dönemlerde esnaflarımız dükkânında yoğun yağış nedeniyle su basıyordu. Odamıza danışmaya geliyorlardı. Soruyorduk dükkânın sigortası var mıydı? Genellikle cevap yok oluyordu. Ancak şimdi esnaflarımız yapılan sigortalar ile mağduriyet yaşamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ ELEMAN SORUNUNU AŞABİLİRİZ

Oda olarak Avrupa Birliği destekli projeler gerçekleştirdiklerini aktaran Arslanoğlu,” Yurtdışına sanayimizde çalışan ustalar ve genç çalışanlar gönderdik. Bu arkadaşlar büyük otomobil firmalarının fabrikaların gezme fırsatı buldu. Çalışmaları yakından takip ettiler. Çok güzel bir deneyim. Ancak uygulama yönüyle eksik bir program oldu. Eğitim çalışmalarına çok önem veriyoruz. Oda olarak uygulamalı eğitim verebileceğiz bir atölye kurmayı hedefliyoruz. Bu atölyede iş arayanlara, sektörde çalışan ancak belli noktalarda eksiklikleri olanlara da oda olarak eğitim verebiliriz. Bu şekilde nitelikli eleman sorununu aşabiliriz.” dedi.

YENİLENEN BİR YAPI OLUŞTURABİLİRİZ

Esnafların verilen eğitimlerle teknolojiyi takip ederek kendini geliştirip yenileyeceklerini anlatan Arslanoğlu,  şunları söyledi:
“Örneğin bir arabanın yeni bir modeli çıktı. Bununla ilgili eğitim vereceğim. Bu eğitimleri bünyemizde bir uygulamalı eğitim atölyesi olmamasından dolayı gidiyoruz. Firmalarının servislerinde alıyoruz. Birçok arkadaşımız eğitim alamıyor. Sanayi içerisinde oda olarak böyle bir atölye yaparsak daha fazla arkadaş bu eğitimleri alır. Bu şekilde sanayide kendini geliştiren yenileyen bir yapı oluşturabiliriz. Ayrıca sanayimiz de bir aracın arızası mı çözülemedi. Burada da bizler oda olarak konuya müdahil olup kuracağımız atölyede aracın arızasını tespit edip ustalarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Dükkânlarımızdan arızası çözülmeden hiçbir aracın gitmesini istemiyoruz.” 

BAKIM UYARISI

Okulların tatile girdiğini hatırlatan Arslanoğlu,” Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Hem okulların kapanması hem de bayram tatili ile birlikte vatandaşlar araçlarıyla uzun seyahatlere çıkıyor. Güvenli sorunsuz bir yolculuk için araçlarının bakımlarını detaylı olarak yaptırsınlar. Bakım yapılmayan araçlar hem can güvenliğinizi tehlikeye sokuyor. Hem de unutmayın ki aracınızda kalıcı büyük hasarlar oluşturabilir. Bakımı düzenli yapılan araçlar ayrıca yakıt tasarrufu konusunda avantaj sağlıyor.” diye konuştu.   

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM


 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.