Hem zaman hem de para harcıyorlar: Tiktok’tan yeni rekor

Hem zaman hem de para harcıyorlar: Tiktok’tan yeni rekor

Kullanıcılarının 10 milyar dolar harcadığı Tiktok’tan yeni rekor… Tartışmalı sosyal medya platformu Tiktok tüm uygulama mağazalarında en çok harcama yapılan oyun dışı ilk uygulama oldu.

Veri platformu data.ai tarafından yayınlanan rapora göre 1,6 milyar kullanıcıya sahip tartışmalı sosyal medya platformu Tiktok’ta bugüne kadar kullanıcıların harcadığı miktar toplam 10 milyar doları aştı. 2023 Aralık ayı itibariyle 3,8 milyar dolar harcanan Tiktok böylece yeni bir rekora imza attı.

tiktok22.jpg

HER YIL ARTMAYA DEVAM EDİYOR

2016 yılında Çin merkezli ByteDance şirketi tarafından kurulan sosyal medya platformu Tiktok dünya genelinde en çok kullanıcıya sahip 6’ıncı uygulama olarak biliniyor. 1,6 milyar kullanıcıya sahip platform, dünya ve Türkiye gündeminde kara para aklama, müstehcenlik, çocuğun cinsel istismarı gibi birçok suçlama ile adını duyururken bu kez kullanıcılarının uygulama içi yaptıkları harcama ile adını duyurdu. Data.ai tarafından yayınlanan rapora göre Tiktok’ta 2016 yılında kullanıcılar sadece 4,7 milyon dolar harcama yaparken; bu rakam 2017’de 17 milyon, 2018’de 30 milyon, 2019’da 160 milyon, 2020’de 910 milyon dolar oldu. 2021 yılı itibariyle milyar dolarlara ulaşan uygulama içi harcamalar ise şu şekilde gerçekleşti; 2021’de 1,7 milyar dolar, 2022’de 3,3 milyar dolar, 2023 Kasım’da ise 3,8 milyar dolar. Böylece 1,6 milyar kullanıcıya sahip Tiktok’ta kullanıcılar bugüne kadar 10 milyar dolardan fazla harcama yaptı.

tiktokk2.jpg

2024’TE 15 MİLYAR DOLAR OLABİLİR

Rapora göre Tiktok’ta en çok harcama yapan kullanıcılar Çin ve ABD’de bulunuyor. Çin ve ABD’de yapılan harcamalar toplam harcamaların yarısından fazlasını oluşturuyor. Diğer en çok harcama yapan kullanıcılar ise sırasıyla Japonya, Almanya, İngiltere ve Suudi Arabistan olarak belirtiliyor. Tüm uygulama mağazaları içerisinde 10 milyar dolardan fazla harcama yapılan tüm uygulamalar oyun kategorisinde bulunuyor. Bugüne kadar kullancıların en fazla harcama yaptığı uygulamalar Candy Crush Saga, Honor of Kings, Monster Strike ve Clash of Clans oyunları iken bu rekoru kıran oyun dışı ilk uygulama ise Tiktok oldu. TikTok’taki uygulama içi harcamaların 2024’te 15 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.