Hisse bedeli 25 bin: Başkentlilerin kurban telaşı başladı

Hisse bedeli 25 bin: Başkentlilerin kurban telaşı başladı

Başkentte 2024 yılı ortalama kurban fiyatları belli olmaya başladı. Büyükbaş hisse bedeli 25 bin TL ila 35 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar 10 bin TL’den başlıyor, 25 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar bütçelerine uygun kurbanlık arayışına başladı. Geçen yıla kıyasla fiyatları oldukça artan kurbanlık hayvanların ne kadar olduğu ise büyük bir merakla araştırılıyor. Büyükbaş hayvanların fiyatlarını duyan vatandaşlar, tercihi nispeten daha uygun fiyatlı olan küçükbaş hayvanlardan yana kullanıyor.

Ankara'da 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını öğrenmek isteyen başkentliler, arama motorlarında “Ankara kurbanlık fiyatları 2024”, “Ankara büyükbaş kurbanlık fiyatları 2024”, “Ankara küçükbaş kurbanlık fiyatları 2024 ne kadar?” aramaları yapabiliyor. Biz de onlar için, sahaya inip, Ankara kurbanlık fiyatlarını yerinde gözlemledik. İşte Ankara’da kurbanlık fiyatları:

buyuk-bas-2024.jpg

FİYATLARINDAKİ ARTIŞ GÖZE ÇARPIYOR

2024 yılı kurban fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Asgari ücreti aşan hisse bedelleri ise vatandaşlarda kurban kesip kesmeme konusunda kararsızlığa neden oluyor.

kurban-fiyatlari.jpg

2024 BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI

2023 yılında büyükbaş kurbanlık, 60 bin TL ila 110 bin TL arasında satılmış, 7 kişilik bir hayvanda hisse başına ise 10 bin TL ila 15 bin TL arasında bir fiyat düşmüştü. Kurban fiyatları ile alakalı yapmış olduğumuz araştırmalara göre, Ankara’daki 2024 yılı büyükbaş kurban fiyatları hakkında ortalama bir sonuca ulaştık. Fiyatlar, hayvana ve kurbanı aldığınız yere göre değişiklik göstermekle beraber, hisse başına ortalama 25 bin TL ila 35 bin TL arasında bir ücret düşüyor. Hayvanın kilosuna göre 90 bin TL’den başlayan fiyatlar, 250 bin TL’ye kadar çıkıyor.

kucuk-bas-kurban-2024.jpg

VATANDAŞ KÜÇÜKBAŞA YÖNELİYOR

Kurbanlık almak için araştırma yapan vatandaşlardan bazıları, büyükbaş hayvan fiyatlarının yüksel gelmesinden dolayı küçükbaş hayvana yöneliyor. Yaptığımız araştırmalar sonucunda 2024 yılında fiyat artışı göze çarptı. Küçükbaş hayvan fiyatları; büyükbaş satışı gerçekleştiren yerlerde olduğu gibi işletmeye göre değişiklik gösterebiliyor.

2023 yılında küçükbaş kurbanlık, 5 bin TL ila 15 bin TL arasında satılmıştı. Kurban fiyatları ile alakalı yapmış olduğumuz araştırmalara göre, Ankara’daki 2024 yılı küçükbaş kurban fiyatları hakkında ortalama bir sonuca ulaştık. Satıcılar fiyatların hayvanın kilosuna, yaşına, cüssesine ve boyuna göre değiştiğini belirterek, bu yıl ki fiyatların 10 bin TL ila 25 bin TL arasında değişiklik gösterdiğini söylediler.

Kaynak:RÜVEYDA ASLIİPEK / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.