Hocanızı hz. Peygamberden Asla Üstün Tutmayın

Hocanızı hz. Peygamberden Asla Üstün Tutmayın

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bazı dini cemaatlerdeki hocaların, şeyhlerin Hz Muhammed'den üstün tutulmasını eleştirerek, "Cemaat olabilirsiniz ama hocanız Hz. Peygamber’in önüne geçti mi orada iş bitmiştir!” dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

İlahiyatçı- Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Pursaklar Belediyesi ve Capilon Mobilya işbirliği ile düzenlenen '15 Temmuz' konulu bir programda konuştu.

Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ilçedeki yöneticiler, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan program Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in açılış konuşması ve Nihat Hatipoğlu’nun sunumu ile devam etti.
“15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ”
Açılış konuşması yapan Başkan Selçuk Çetin, 15 Temmuz’un ülke için dönüm noktası olduğunun altını çizerek “15 Temmuz’u unutturmayacağız. 15 Temmuz’u gençlerimize, yavrularımıza her zaman anlatmalıyız. 15 Temmuz’u yapan hainler, alçaklar, din kisvesi adı altında bizi kandırdılar. Elimizde iki tane güçlü kaynak var; Allah’ın kitabı ve Peygamberin yaşamı. Rabbim bu güzel kaynaktan bizleri ayırmasın” dedi.
O ZAMAN ELEŞTİRENLER ŞİMDİ HAK VERİYOR
Pursaklar’da konferans veren Nihat Hatipoğlu "61 yaşındayım. Kendimi bildim bileli kürsülerdeyim. Ben kürsülerde Hz. Muhammed'i anlattığımda 'Nihat hoca hep Peygamber'den bahsediyor hep hikaye anlatıyor' diyorlardı. 'Evet ben hikaye anlatmaya devam edeceğim ileride niye anlattığımı anlarsınız demiştim' 15 Temmuz ve benzeri olaylardan sonra bizi tenkit edenler şimdi diyorlar ki 'demek ki Hz. Peygamber'i merkeze koymak noktasında çok haklıymışsınız' diyorlar" ifadelerini kullandı.

“HOCANIZ,  HZ. PEYGAMBER’İN ÖNÜNE GEÇİYORSA ORADA İŞ BİTMİŞTİR”

İslam'a inanan insanların bir dini cemaate mensup olabileceklerini ancak o cemaatteki hocalarını Hz. Muhammed'in önüne geçirmemeleri gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, "Sizin örneğiniz Nihat Hoca, Ahmet Hoca değil; Hz. Muhammed’dir. Cemaat olabilirsiniz ama sizin hocanız, şeyhiniz, mürşidiniz Hz. Peygamber’in önüne geçti mi orada iş bitmiştir” dedi. Suriye’deki yaşananlardan da örnekler vererek din adına insan öldürüldüğünü hatırlatan Hatipoğlu “İslam ümmetine zulmediliyor. Din adına insan öldürüyorlar, böyle bir şey olamaz. Rabim İslam ümmetine birlik beraberlik nasip etsin” diye devam etti.
O GECE ALLAH BU MİLLETE ACIDI

15 Temmuz’la ilgili anlatılanların büyük bir olayı yansıttığını “Allah 15 Temmuz’da bu millete acımış” sözleriyle ifade eden Hatipoğlu konuşmasını şunları söyledi: “15 Temmuz’u hepimiz yaşadık. Öyle şeyler anlatılıyor ki gerçekten Allah bu millete acımış. Yoksa bugün çoğumuz burada olmayacaktık. Kendi isimlerimizi ölüm listelerinde görüyoruz. Yıllardır Batı’nın kontrolünde örgütler kurduruldu. Suriye’de, Halep’te yaşananlara bakın. Halep’teki çocukların cenazesini gördük. Bu zulmü İslam ümmetine yaşatıyorlar. Rabbim onlara fırsat vermesin. İslam ümmetine de birlik olmayı nasip etsin. Bizim şehit aileleri teselli etmemize ihtiyaç yok. Çünkü şehitlik en büyük mertebedir. Allah yolunda öldürülenler ölü değildir. Cenabı Allah onlardan razı olsun.”
HAKKINDAKİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

Kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaları yalanlayan Hatipoğlu, "Biz ne komplelerle mücadele ediyoruz. Bir Sabah kalktım şunu duydum: Keçiören’de üç havuzlu villalarda oturuyormuşum. Bu fitnecilere ne diyeyim ki Allah nasip etsin diyorum. Oysa Keçiören’de sıradan bir dairede oturuyoruz. Ülkenin birliğinden, devletten yana olur, Müslümanların kandırılmasına engel olursanız bütün zalimlerin, fitnecilerin hedefi olursunuz. Aleyhinize sürekli dedikodu çıkarırlar" dedi. Hatipoğlu kendisinin Ankara menşeli bir adam olduğunu da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.