Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Hüseyin Aydın son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Hüseyin Aydın var. Hüseyin Aydın son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

hüseyin aydın kimdir

HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

Doç. Dr. Hüseyin Aydın, 1973 senesinde Trabzon'da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından 1995 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Lisansının ardından yüksek lisansını ve doktorasını yine aynı üniversite olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında tamamladı. 2020 senesinde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku alanında tezini teslim ederek doçent unvanını kazandı.

1996 yılında avukatlık stajını tamamlayarak Ankara Barosundan avukatlık ruhsatı aldı ve bir yıl süre ile avukatlık yaptı. 1997 senesinde hâkimlik- savcılık sınavını kazanmasına müteakip hâkim- savcılık stajına başladı. İki yıl süren stajın sonunda Gaziantep iline Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. 2000 senesinde görevinden istifa ederek avukatlık mesleğine geri döndü. Bu tarihten itibaren Ankara Barosu avukatı olarak mesleğini sürdürmeye başladı. İyi derecede İngilizce bilen Hüseyin Aydın’ın, hukuk alanında yayımlanmış dört kitabı ve birçok makalesi bulunmaktadır. Doç. Dr. Hüseyin Aydın, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatıdır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.