Huzurevinde Buruk Ramazan

Huzurevinde Buruk Ramazan

Habervaktim Gazetesi olarak Keçiören’de huzurevini ziyaret ettik. Huzurevinde bulunan yaşlıların buruk Ramazan sevinçlerine ortak olduk.

ADEM GÜRSOY - HABERVAKTİM

Keçiören’de huzurevinde yaşlıların buruk Ramazan sevinçlerine şahit olduk. Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Huzurevi’nde takip edilen ve yaşlıların katıldığı mukabeleye dahil olduk. Yaşlılar duygularını muhabirimize anlattı. Burada yaşamlarını sürdüren yaşlılar bir yandan Ramazan ayının gelişinin sevincini yaşadıklarını bir yandan da ailelerinden uzak bir Ramazan geçirmelerinin burukluğu içerisinde olduklarını ifade ettiler. Yaşlılar huzurevinde her imkana sahip olduklarını söylerlerken, aile ortamına duydukları özlemin hiç bitmediğini dile getirdiler.

ŞÜKRÜ DEDENİN DAVET HEYECANI

Mukabeleden yarım saat önce huzurevine vardığımızda bizi Şükrü Dede karşıladı. Röportaj yapmak istediğimizi söylediğimiz de Şükrü dede heyecanla iftara davetli olduğunu ve hazırlık yapması gerektiğini ifade etti. Bize mukabelenin olacağı yeri gösteren Şükrü Dede hazırlıklarını yapmaya gitti. Huzurevi dışında bir yerde iftar yapacak olan Şükrü Dede’nin heyecanı dikkat çekti.

BELEDİYE İMAM GÖREVLENDİRDİ

Huzurevinde Keçiören Belediyesi tarafından görevlendirilen imam Halil İbrahim Özayrancı her gün saat 18.30’da Kuran-ı Kerim okuyor. Yaşlılar okunan Kuran-ı yaşlılık, hastalık gibi nedenlerden ötürü takip edemeseler de huzur içerisinde dinliyorlar. Teravih namazlarını da kıldırmaya geldiğini söyleyen imam Özayrancı şu ifadeleri kullandı: “Mukabeleye katılım gayet iyi ancak teravihlere katılım mukabele kadar değil.”

HAMİDE NİNENİN ORUÇ SEVİNCİ

Kendilerine sağlanan imkanlardan ötürü yetkililere teşekkür eden Hamide Nine büyük bir sevinçle oruç tutabildiğini dile getirdi. Hamide Nine şöyle konuştu: Allah’a çok şükür oruçlarımı da tutuyorum, namazlarımı da kılıyorum. Allah bundan geri komasın yavrum. Allah’a şükürler olsun.

RAMAZAN’A YÖNELİK HER İMKAN VAR

8 yıldır böbrek hastası olduğu için orucunu tutamadığını söyleyen Sevim Nine ise şunları kaydetti: “Burada Ramazan’a yönelik her imkan var. Sahur hazırlanıyor. Tek tek kapılar tıklatmak suretiyle isteyenler sahura kaldırılıyor. Mesela biz sabah namazına bizi kaldırın dediğimizde gelip bizi sabah namazına kaldırıyorlar. Allah emeği geçenlerden razı olsun.”

SEVİM NİNENİN AİLE ÖZLEMİ

Sevim Nine Ramazan’da aile ortamını özlüyor musunuz? Sorusuna şöyle cevap veriyor: Özlenmez mi? Bülbülü altın kafese koymuşlar ah benim vatanım demiş. Burası bizim için çalı gölgesi gibi. Aile ortamı hiçbir şeye değişilmez.”

ONLAR BİZİM EVLATLARIMIZ

Hacer Nine ise personele şükranlarını sunuyor ve şöyle devam ediyor: “Onlar bizim evlatlarımız. Allah hepsinden razı olsun. Çok memnunuz hele bu sene hoca değişti çok daha memnunuz. Ne belediyeden ne de personelden hiçbir şikayetimiz yok. Biz kendimizden şikayetçiyiz. Bu imkanlara rağmen bizler bir şey yapamıyoruz. Evimizde var mı bu imkanlar? Hoca mukabeleye geliyor biz gelmiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.